Луценко розповів, які вимоги для припинення війни на Донбасі Росія висувала влітку 2014 року

Луценко розповів, які вимоги для припинення війни на Донбасі Росія висувала влітку 2014 року
Політик впевнений, що погоджуватися на тодішні вимоги Росії було неприпустимо
фото: скріншот з відео

Вимоги, що тоді висувала Москва, тодішня влада оцінила як неприйнятні

На початку окупації Донбасу Російською Федерацією у 2014 році у переговорах з Україною росіяни висували певні вимоги до нашої країни, які тодішня влада оцінила як неприйнятні. Про це в ефірі токшоу «Право на владу» розповів політик, колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Москва дійсно хотіла бачити губернатором Донецької області пана Медведчука, а Луганської області – пана Бойка. Москва дійсно хотіла їх вивести із нормального конституційного статусу областей, а перетворити на край. Вона хотіла не тільки узгодження прокурора області, або начальника «Главка» області, але і повного незалежного призначення усіх силових вертикалей до рядового», – розповів Луценко.

За словами Луценка, на той момент Російська Федерація, фактично, вже пропонувала Україні створити всередині країни «ракову пухлину», яка, на думку політика, дестабілізувала б ситуацію і в інших регіонах.

«Бо такий дурний приклад, що хтось може оголосити себе особливим, і при цьому отримувати кошти з українського бюджету. І при цьому бути антагоністичним до існування самої держави Україна, звичайно є неприпустимим», – підсумував Юрій Луценко.

Раніше очільник Росії дав відповідь, чи нападе Росія на Україну.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: