Нардеп назвав терміни розгляду понад 4000 поправок до законопроєкту про мобілізацію

Нардеп назвав терміни розгляду понад 4000 поправок до законопроєкту про мобілізацію
На думку депутата, розгляд усіх 4300 правок може бути завершено наступного тижня
фото ілюстративне

«Наразі ми опрацювали близько 1500 поправок, загалом процес іде доволі швидко», – нардеп Єгор Чернєв

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки планує розглянути всі поправки до нового законопроєкту про мобілізацію вже наступного тижня. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник голови комітету, народний депутат від фракції «Слуга народу» Єгор Чернєв.

«Наразі ми опрацювали близько 1500 поправок, загалом процес іде доволі швидко. Не всі парламентарі, які подавали правки, хочуть їх відстоювати у комітеті, тому це пришвидшує справу. Сподіваюся, що наступного тижня ми завершимо з усіма 4300 поправками», – зазначив він.

Чернєв додав, що «поки важко уявити», яким саме буде законопроєкт, тому що не всі поправки проходять розгляд.

До слова, парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні у вівторок, 19 березня, розглянув 660 правок до законопроєкту про мобілізацію. «Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки сьогодні на засіданні розглянув 660 правок. Фактично ми дійшли до розділу змін до 23-ї статті щодо відстрочки від призову під час мобілізації», – розповіла депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Фріз.

Раніше Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Водночас у розділі «дати та стан проходження» зазначається, що проєкт закону одержано парламентом і передано на розгляд керівництва. Так, уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. А ще – встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Нагадаємо, Кабінет міністрів напрацьовує більш справедливі підходи до бронювання військовозобов’язаних з урахуванням рівня заробітних плат, податкового навантаження та впливу на економіку.

До слова, урядовий законопроєкт про мобілізацію в Україні розширює категорію заброньованих працівників. Також очікується перегляд підприємств та організацій, які можуть бронювати своїх співробітників. Також Комітет безпеки та оборони підтримав правку до законопроєкту про мобілізацію, яка виводить громади з населенням до 10 тис. з-під дії закону та покладає повноваження в таких громадах на РВА.

Як повідомлялося, законопроєкт про мобілізацію може бути прийнятий Верховною Радою України вже до кінця березня.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: