Наступні пів року стануть вирішальними: Зеленський звернувся до Євроради

Наступні пів року стануть вирішальними: Зеленський звернувся до Євроради
фото: Офіс президента

Зеленський наголосив, що будь-який терор Україна та Європа переможуть спільно

Президент Володимир Зеленський закликав Європу продовжувати оборонну підтримку України, а також заявив, що наступні пів року стануть вирішальними.  Про це глава держави заявив під час звернення до Європейської Ради.

«Наступні пів року стануть багато в чому вирішальними у тому протистоянні, яке розпочала Росія цією агресією. Агресією проти України і проти кожного з вас, бо фінальна мішень Росії значно далі, ніж наш кордон і український суверенітет. Наступні пів року вимагатимуть від нас іще більших зусиль, ніж цей час, що минув», – йдеться в повідомленні.

Зеленський перелічив ці зусилля.

«Перше – енергетичний терор Росії повинен зазнати поразки в усіх формах. Друге – зимова стійкість України. Закликаю продовжувати робити все, щоб ми могли підтримувати енергозабезпечення українців. Третій аспект – оборонна підтримка. Вона має бути не меншою, ніж у минулі пів року. Ми потребуємо більш сучасних озброєнь, більшого обсягу постачання. Четверте – дипломатія. Закликаю підтримати українську формулу миру! І п’яте – на наступні пів року. Ціннісне завдання», – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що будь-який терор Україна та Європа переможуть спільно.

Нагадаємо, сьогодні Європарламент визнав Голодомор геноцидом українців.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: