Прокурор Симоненко довів: під час війни йому можна святкувати Новий рік в Іспанії

Прокурор Симоненко довів: під час війни йому можна святкувати Новий рік в Іспанії
фото з сайту Офісу генпрокурора
В Іспанії мешкає дружина Симоненка з трьома неповнолітніми дітьми, які отримали притулок на час війни в Україні

У розпал війни Олексій Симоненко провів тиждень в іспанській Марбельї

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів закрила дисциплінарне провадження стосовно колишнього заступника генпрокурора Олексія Симоненка. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на рішення комісії від 24 травня.

На прокурора Симоненка поскаржилася громадська організація «Центр протидії корупції». За даними антикорупціонерів, 30 грудня 2022 року ексзаступник генпрокурора виїхав за межі України, скориставшись автомобілем «Мерседес», який належить фірмі дружині відомого львівського підприємця і депутата. Транспортний засіб преміум-класу Симоненко використовував 10 діб. Це, за твердження громадської організації, не відповідає загальновизнаним уявленням про гостинність і може свідчити про порушення закону про запобігання корупції.

Водночас із пояснень Олексія Симоненка випливає, що він завчасно попередив рапортом генпрокурора про намір узяти відпустку на вісім днів для поїздки за межі України. В Іспанії мешкає його дружина з трьома неповнолітніми дітьми, які отримали притулок на час війни в Україні.

Перед виїздом колишній заступник генпрокурора пройшов відповідний інструктаж, оскільки мав доступ до державної таємниці.

Також Симоненко завчасно замовив авіаквиток із Кракова до одного з іспанських міст (журналісти-розслідувачі писали, що він їздив до Марбельї). До польського міста він найняв приватний автомобіль Mercedes Benz S600, за послуги якого заплатив 15 тис. грн. 30 грудня автівка відвезла ексзаступника генпрокурора до аеропорту Кракова, а 7 січня 2023 року та ж машина привезла його до України.

Під час перетину держкордону Симоненко показав посвідчення про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації (нагадаємо, що в Україні діє воєнний час і прокордонники не випускають військовозобов’язаних віком 18-60 років  – «Главком»).

Хто перебував за кермом автомобіля Mercedes Benz S600, Олексій Симоненко не зміг пригадати. Також прокурору невідомо, кому належить автомобіль.

Крім цього, колишній заступник генпрокурора заперечив зв’язок із львівським бізнесменом, а також використання службового становища для замовлення поїздки за кордон.

Разом з тим, за даними журналіста Михайла Ткача, автівка Mercedes Benz S600, яку орендував Симоненко, належить ТОВ «Холдинг «Гранд Готель», пов’язаної з львівським депутатом Григорієм Козловським. Водієм Симоненка був Роман Серетко, охоронець депутата Козловського. Іще Серетко є начальником охорони готелю Emily Resort.

Прокурор Симоненко довів: під час війни йому можна святкувати Новий рік в Іспанії фото 1
витяг із рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів

Прокурорська комісія проаналізувала отримані документи і дійшла висновків: скарга Центру протидії корупції є припущенням, яке не знайшло підтвердження під час перевірки у дисциплінарному провадженні. Комісія додала, що Національне агентство з питань запобігання корупції теж не виявило фактів зловживання Олексієм Симоненком під час закордонної поїздки.

Нагадаємо, що через суспільний розголос, пов’язаний із закордонною поїздкою до Іспанії, наприкінці січня 2023 року Олексій Симоненко втратив посаду заступника генпрокурора. Попри звільнення з адміністративної посади Симоненко продовжує працювати в Офісі генпрокурора на посаді прокурора.

Раніше президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні анонсував кадрові зміни, а також заборонив чиновникам виїжджати на відпочинок чи з іншими недержавними цілями за кордон.

Про біографію та скандали чиновника читайте тут.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

У  Криму вирішили відібрати собор у української громади
Виламують двері, крадуть майно: влада Криму вилучає собор Православної церви України
Ташева повідомила про напрацьований комплекс першочергових кроків української влади після деокупації півострова
Парламент представив стратегію першочергових кроків після деокупації Криму
Певні категорії громадян можуть не платити за автоцивілку
Деякі водії можуть не платити за автострахування. Як отримати пільгу
Холдинг виробляє ракети, що вбивають мирних мешканців України
Хто і як розкрадає «щит Путіна»: скандальне розслідування команди Навального (відео)
Якщо лікарі вимагають у пацієнтів гроші за лікування, то пацієнту мають звернутися до керівника медзакладу, НСЗУ або в правоохоронні органи
Чи є корупція у лікарнях? Глава столичної медицини звернулася до киян
Блогер Володимир Золкін розповів про раніше невідомі сторінки своєї біографії
Блогер Володимир Золкін розповів, як отримав пожиттєве ув'язнення за вбивство
Попит на інноваційні спеціальності зростає
Центр зайнятості навчає керувати дронами. Як війна змінила ринок праці
Російські партизани розпочали операцію по звільненню територій Бєлгородщини
Влада Бєлгородщини заявила про скасування «контртерористичної операції» в регіоні
Російські добровольці зайшли на Бєлгородщину
Російські добровольці на Бєлгородщині, у Шевченківського комітету новий голова. Головне за 22 травня
Дата публікації новини: