«Окупанти роблять все, щоб зупинити ЗСУ». Зеленський розповів про важку ситуацію на фронті (відео)

«Окупанти роблять все, щоб зупинити ЗСУ». Зеленський розповів про важку ситуацію на фронті (відео)
Володимир Зеленський: «Кожен успіх кожної нашої бойової бригади заслуговує на вдячність»
фото: Офіс президента

Глава держави анонсував важливі переговори для України

Учасники Ставки верховного головнокомандувача сьогодні дуже детально розглянули ситуацію на передовій. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Ситуація на всіх ключових напрямах дій – як захисту від російських штурмів, так і наших активних кроків уперед. Плюс усе, що для цього важливо. Снаряди, зброя, техніка. Раціональність використання снарядів, постачання від партнерів і наше, українське виробництво. Логістика», – розповів він.

На Ставці також заслухали командувачів: Залужного, Сирського, Тарнавського. А також командирів із конкретних ділянок передової. А також міністра внутрішніх справ Клименка та керівникв прикордонної служби Дейнека.

«Була важлива доповідь керівника ГУР Буданова щодо ситуації на території Білорусі – дуже уважно стежимо, що там відбувається з погляду безпеки. Станом на сьогодні масштабних загроз немає. Повне наше зосередження – на фронті. Маємо всі розуміти дуже чітко – максимально чітко, – що російські сили на наших південних та східних землях вкладаються усім, чим можуть, у те, щоб зупинити наших воїнів. І кожна тисяча метрів просування вперед, кожен успіх кожної нашої бойової бригади заслуговує на вдячність. Усі, хто йде на штурм, усі, хто відбиває ворожі штурми, – молодці, і я вдячний кожному нашому воїну!», – додав президент.

Глава держави також повідомив, що попереду ще будуть важливі переговори для України. І вже готуємося до наступних тижнів. Крім того, готуються й нові рішення РНБО щодо санкцій.

«Продовжую наради щодо трансформації України. Сьогодні – щодо військової освіти. Увесь досвід наших воїнів, всі набуті компетенції українців і українок у війні, наш спільний із партнерами новий досвід оборони – усе це маємо інтегрувати в оновлену українську військову освіту. Зрозуміло, що ця галузь на державному рівні заслуговує суттєвого оновлення. І дуже важливо, щоб до дискусії про таке оновлення були залучені ті, хто зараз практично захищає нашу державу та вже тренує захисників і захисниць нашої держави. І ще одне», – зазначив він.

Зеленський наголосив, що українці розкрили величезний потенціал нашої країни. Тепер увесь він спрямований на наш захист. Але, коли ми завершимо війну, український потенціал має бути інвестований в український розвиток.

«Світ із великою зацікавленістю чекає, яким буде цей розвиток, що дасть світу Україна перемоги. І це питання кожен і кожна зараз в Україні, хто працює для держави, хто планує працювати для держави… кожен і кожна зараз мають поставити це питання собі. Та знайти відповіді. Україна стала глобальною силою. І має стати силою глобального розвитку. Впевнений, так і буде Слава всім, хто б’ється заради України! Я дякую кожному й кожній, хто захищає нашу державу! Слава Україні!», – закінчив звернення президент.

Нагадаємо, триває 506-й день широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось близько 20 бойових зіткнень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: