Підсанкційний політик, якого підозрюють у пособництві РФ, розхвалив главу Московської церкви в Україні

Підсанкційний політик, якого підозрюють у пособництві РФ, розхвалив главу Московської церкви в Україні
Вадим Новинський (зліва) і глава УПЦ МП митрополит Онуфрій
фото: Cerkvarium

Онуфрію Березовському сьогодні виповнюється 79 років

Підсанкційний олігарх Вадим Новинський привітав предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія з днем народження. Відповідний допис він виклав на своїй сторінці у Facebook.

«Від щирого серця вітаю його Блаженство і хочу висловити свою глибоку вдячність за його найвищою мірою відповідальне і самовіддане служіння! Будь-яке дерево пізнається за плодами. Митрополит Онуфрій уже увійшов в історію церкви та в історію українського народу як тихий та скромний приклад стійкості та відданості, вірності Христу та його церкві у найважчі часи», – написав Новинський.

Підсанкційний політик, якого підозрюють у пособництві РФ, розхвалив главу Московської церкви в Україні фото 1

На думку одіозного політика, який отримав українське громадянство з рук президента Януковича, глава Московської церкви «зазнає колосального тиску, що чиниться як ззовні, так і зсередини церкви».

«На відміну від пропаганди, що розпалює вогонь ненависті, від митрополита Онуфрія ніколи не почути слів ненависті та засудження, він завжди осторонь політики та на боці Христа», – запевняє олігарх.

Нагадаємо, що за матеріалами Служби безпеки України, суд арештував частину майна українського олігарха Вадима Новинського, на якого ще у грудні 2022 року влада наклала санкції.

СБУ стверджує, що він причетний до пособництва країні-агресорці. Справу щодо нього розслідують за такою статтею 111-2 КК (пособництво державі-агресорці).

До слова, Онуфрій визнав, що має російське громадянство, проте громадянином Росії він себе не вважає.

Читайте також: «Онуфрій сказав: Треба потерпіти». Інтерв’ю з архімандритом УПЦ МП, який утік з Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: