Порошенко розказав, який він мав стосунок до знищеного літака-розвідника А-50

Порошенко розказав, який він мав стосунок до знищеного літака-розвідника А-50
Порошенко вважає, що знищення двох російських літаків є надзвичайно болючим для РФ
фото: Петро Порошенко/Facebook

Петро Порошенко: «Мені довелося брати участь у випробуванні комплексу радіолокаційної розвідки, до якого входить А-50» 

Знищення російського А-50 послабить контроль РФ над Кримом та іншими окупованими територіями України. Так оцінив наслідки цієї події експрезидент Петро Порошенко.

Лідер «Європейської солідарності» розповів, що під час служби в армії йому довелося брати участь у випробуванні комплексу радіолокаційної розвідки, до якого входить і російський А-50. «Так сталося, що під час служби в армії у науково-випробувальному інституті військово-повітряних сил у 1984 році мені довелося брати участь у випробуванні комплексу радіолокаційної розвідки, до якого входить А-50. Знаю його можливості, вартість і розумію, що навряд чи його збили звичайним зенітно-ракетним комплексом Patriot. Знищення А-50, яке підтвердив Головнокомандувач Валерій Залужний, послаблює контроль ворога над Кримом та іншими окупованими регіонами України», – зазначив Порошенко.

Порошенко наголосив, що знищення двох російських літаків є надзвичайно болючим для РФ.

Нагадаємо, воїни Повітряних сил Збройних сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.  Згодом головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний підтвердив знищення двох російських літаків.

Раніше заступник голови комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін заявив, що українські підрозділи завдали вогневого ураження по двох російських літаках близько 21:00.

Літаки дальнього радіолокаційного стеження А-50 та Іл-22М перебували над акваторією Азовського моря.

Як зазначив Мисягін, у результаті А-50 збили, а Іл-22М зазнав пошкоджень. Він перебував в повітрі, намагаючись дістатися до найближчого аеродрому, проте зник із радарів після початку зниження в районі Керчі.

Також Сили оборони півдня показали кадри останнього польоту збитого в Азовському морі 14 січня разом з Іл-22 російського літака А-50. 

Читайте також: Ураження Іл-22: з'явилося фото підбитого російського літака

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: