Росія назвала привід для вторгнення в Україну

Росія назвала привід для вторгнення в Україну
Москва вустами Матвієнко вкотре погрожує Україні
фото: пресслужба Ради Федерації

Спікер Ради Федерації почала погрожувати Збройним силам України

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко знайшла новий привід для російської агресії: мовляв, Росія не залишить «своїх громадян» у «ДНР» та «ЛНР». Про це пишуть російські ЗМІ.

Матвієнко почала відверто погрожувати Збройним силам України. «У невизнаних республіках живе багато тисяч російських громадян. Очевидно, що у разі вторгнення збройних сил України ми їх у біді не покинемо, образити не дамо. Зробимо все необхідне, щоби захистити», – сказала вона.

Нагадаємо, 15 лютого Держдума визнала «ДНР» та «ЛНР». В МЗС нагадали, що визнання «Л/ДНР» не матиме жодних правових наслідків.

Через рішення Держдуми Україна звернулась із закликом до ОБСЄ. «У зв'язку з зверненням російського парламенту про визнання так званих «Л/ДНР», делегація України в Тристоронній контактній групі звернулася до Спеціального представника чинного глави ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ», – йдеться в повідомленні.

Французький лідер Еммануель Макрон закликав російського президента Володимира Путіна не визнавати угруповання російських бойовиків «Л/ДНР». Міністр закордонних справ Франції Жан Ів Ле Дріан назвав плани Росії визнати так звані «Л/ДНР» наступом без зброї, яка зруйнує територіальну цілісність України.

Тим часом супутники зафіксували високу активність російських військ біля українських кордонів.

Разом з тим 15 лютого Міноборони РФ заявило про відведення частини військ до місць постійної дислокації. Хоча аналітики цю інформацію заперечують.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: