Ще три держави приєдналися до коаліції з постачання дронів Україні

Ще три держави приєдналися до коаліції з постачання дронів Україні
Три країни приєднались до Великої Британії, Латвії та Швеції, які вже у коаліції
фото ілюстративне

«Створена коаліція зможе реагувати на нові запити України»

Нідерланди, Німеччина та Естонія приєднуються до військової коаліції з союзниками, включаючи Великобританію, яка постачатиме Україні безпілотники і посилюватиме її наступальний потенціал у війні проти Росії. Про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Чергове розширення наших міжнародних коаліцій, зокрема коаліції дронів. До Великої Британії, Латвії та Швеції приєдналися Нідерланди, Німеччина, Естонія. Фундамент коаліції – сильний, коаліція вже працює», – сказав Зеленський.

Що стосується Нідерландів, як заявила міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен в інтерв’ю Reuters, це рішення офіційного Амстердама є доповненням до анонсованих винищувачів F-16, а також артилерії, боєприпасів та систем протиповітряної оборони, які країна вже надає Києву.

Для Нідерландів це можуть бути додаткові витрати на додаток до обіцяних двох мільярдів євро для України.

«Ми, звичайно, знаємо, що безпілотники дуже важливі в цій війні. Саме тому ми приєднуємося до коаліції безпілотників, яку Україна створила разом з Латвією та іншими країнами, щоб переконатися, що ми робимо саме це – збільшуємо виробництво, використовуємо новітні технології і надаємо саме те, що потрібно Україні», – наголосила Оллонгрен.

За її словами, саме створена коаліція «зможе реагувати на нові запити України, оскільки вони бачать, як розвивається боротьба на фронті».

«І я думаю, що в цьому і буде сила цієї коаліції, в тому, що вона зможе забезпечити в дуже короткі терміни те, що їм потрібно», – резюмувала нідерландська чиновниця.

Нагадаємо, у січні очільник оборонного відомства Латвії Андріс Спрудс заявив, що балтійська країна досягла прогресу у створенні коаліції з майже 20 країн для озброєння українських військових «тисячами» нових безпілотних літальних апаратів.

Раніше повідомлялось, що Нідерланди планують підготувати для України ще шість додаткових винищувачів F-16. Загалом ЗСУ отримають 24 борти. 

Читайте також: Україна розробляє дрони зі штучним інтелектом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: