«Він дуже нервує». Експосол США Макфол вказав три «міни», які руйнують плани Путіна

«Він дуже нервує». Експосол США Макфол вказав три «міни», які руйнують плани Путіна
На думку Макфола, ситуація всередині Росії змушує владу намагатися відволікти людей зовнішньополітичними кризами
фото: kommersant.ru

Останні кроки Москви у зовнішньополітичній площині насправді свідчать про загострення проблем і протиріч всередині країни

Цьогоріч для президента Росії Володимира Путіна сталися три ключові зміни. Насамперед очільник країни-агресорки дуже нервує через свою роль в Росії порівняно із тим, якою вона була два роки тому, в інтерв’ю Українській правді розповів експосол США в Росії, професор Стендфордського університету Майкл Макфол.

«Перша – 2021 рік став найбільш репресивним роком у пострадянській Росії. Ми бачили арешт Навального, ми бачимо, що відбувається там з медіа. Місце для незалежних проєктів у Росії зменшилося драматично. І Путін дуже добре розуміється на внутрішній динаміці у своїй країні, набагато краще за нас. Він контролює все, він постійно переобирається, в нього велика популярність серед населення, якщо вірити соціологічним опитуванням. І мені здається, що він дуже нервує через свою роль в Росії порівняно із тим, якою вона була два роки тому. А коли лідери сильно нервують через внутрішню політику, вони породжують кризи в зовнішній політиці, щоб відволікти людей. Путін не єдиний лідер в світі, який робив таке», – розповів Макфол.

На думку дипломата, у Москві після обрання Зеленського президентом України мали надію, що новий голова держави буде більш гнучким, і з ним Росія просуватиме в Україні рішення, вигідні країні-агресорці. Однак ця надія виявилася оманливою.

«Ті дії, які робить президент Зеленський, демонструють, що він не буде маріонеткою Росії. І тому вони були змушені це змінити. Третє – ми також маємо нового президента. Колишній президент був союзником Путіна у багатьох напрямках і на українському так само. І Трамп міг співпрацювати з Путіним. З Байденом все інакше і Путін намагається привернути зараз увагу до себе», – пояснив Макфол.

Нагадаємо, Путін звинуватив Україну у невиконанні зобов'язань.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: