Україна готується до опалювального сезону. Уряд ухвалив важливі рішення

Україна готується до опалювального сезону. Уряд ухвалив важливі рішення
фото з відкритих джерел

Врегульовано проведення платежів на облаштування бомбосховищ

Кабінет міністрів розширив перелік пріоритетних видатків державного бюджету, внісши до нього витрати підготовку об’єктів комунальної інфраструктури до проходження наступного опалювального періоду з місцевих бюджетів. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду у п’ятницю, 22 липня, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Реалізація прийнятої постанови дасть можливість органам місцевого самоврядування забезпечити своєчасну підготовку до опалювального сезону та створить умови для проведення очного навчання в освітніх закладах», – йдеться в повідомленні.

Крім того, постановою розширено перелік видатків загального і спеціального фондів місцевих бюджетів, за якими здійснюються платежі за дорученнями на підготовку об’єктів до опалювального сезону та заходи з енергозбереження.

Також у рамках прийнятої постанови врегульовано проведення платежів на облаштування споруд цивільного захисту (укриття, бомбосховища тощо).

Нагадаємо, український уряд очікує, що майбутня зима і опалювальний сезон будуть непростими.

Раніше народні депутати схвалили в першому читанні урядовий законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло і гарячу воду під час війни. Документ підтримали 229 народних депутатів.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов раніше повідомив, що опалювальний сезон в Україні почнеться вчасно, а тарифи на тепло змінюватися не будуть.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: