Україна координує із G7 свої зусилля для здобуття перемоги 

Україна координує із G7 свої зусилля для здобуття перемоги 
фото з відкритих джерел

Під час зустрічі з послами G7 очільник українського уряду проговорили «Формулу миру» від Володимира Зеленського

У четвер, 16 лютого, відбулася зустріч прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із послами G7. ПРо це повідомляє Департамент комунікацій секретаріату Кабінету міністрів України.

Сторони скоординували спільні зусилля для перемоги нашої країни, зокрема проговорили «Формулу миру» президента України Володимира Зеленського.

Денис Шмигаль наголосив на одночасній потребі в посиленні тиску на Російську Федерацію. Він підкреслив, що відповіддю на ядерний шантаж на Запорізькій АЕС і тероризм на Каховському водосховищі повинні стати посилення санкцій, зокрема проти російської атомної галузі.

Прем’єр-міністр і посли країни G7 також обговорили пріоритети у відновленні та плани з децентралізації енергетичної мережі України. Денис Шмигаль подякував за вагому фінансову, військову та гуманітарну підтримку.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський отримав від прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди запрошення взяти участь в онлайн-саміті G7 24 лютого. Зазначається, що на майбутній онлайн-зустрічі може бути порушено питання про запрошення Зеленського на очний саміт об'єднання, який відбудеться 19-21 травня у Хіросімі. Переговори лідерів G7 стануть першими у 2023 році під головуванням Японії. На зустрічі сторони планують скоординувати позиції щодо збереження санкційного тиску на Росію та продовження надання допомоги Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: