Як Зеленський зі свитою у Хмельницькому порушували карантин (фото)

Як Зеленський зі свитою у Хмельницькому порушували карантин (фото)
Володимир Зеленський відвідав кафе в Хмельницькому всупереч карантину

Уряд України забороняє діяльність з надання послуг громадського харчування в приміщеннях до 5 червня

Президент Володимир Зеленський разом з главою свого офісу Андрієм Єрмаком і головним санітарним лікарем України Віктором Ляшко відвідали кафе в Хмельницькому всупереч карантину.

Про це повідомила пресслужба президента.

«Президент Володимир Зеленський прогулявся по центральній частині міста Хмельницького та спробував каву в місцевому кафе», - повідомила його прес-служба.

.jpg_111

«Крута кава у Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кафе виходять з карантину, оговтуємося потихеньку від коронавірусної епідемії», - повідомляється в Інстаграмі президента.

.jpg_110

Однак уряд України забороняє діяльність з надання послуг громадського харчування в приміщеннях до 5 червня. Дозволено працювати тільки літнім майданчикам, в тому числі під тентами. За одним столом дозволено знаходитися не більше ніж чотирьом відвідувачам одночасно.

Разом із Зеленським за одним столиком знаходилися як мінімум ще п'ять чоловік, у тому числі перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет і мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Відвідувачі кафе повинні знаходиться в респіраторах або захисних масках весь час, крім прийому їжі.

В арсеналі правоохоронців є два види покарань: 

  • Стаття 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн  для посадових осіб.
  • Стаття 325 Кримінального кодексу («Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням») передбачає штраф від 17 тис. до 51 тис. грн; арешт до шести місяців або обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі до трьох років, або ув’язення від п’яти до восьми років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: