Ексміністр про цьогорічне ЗНО: ніхто не постраждає

Ексміністр про цьогорічне ЗНО: ніхто не постраждає

Сергій Квіт заспокоєю випускників: всі знаходяться в однакових умовах

Навчальний рік у школах завершиться дистанційно. Міносвіти рекомендувало учбовим закладам обійтися без останніх дзвоників та випускник балів. Однак ЗНО ніхто не відміняв. Як воно буде проходити, розказав під час ефіру спецпроєкту «Карантин» на телеканалі «Київ» ексміністр науки і освіти України (2014-2016 рр.) Сергій Квіт.

Найбільше сьогодні батьків та випускників хвилює якість дистанційного навчання. Адже, безумовно, краще спілкуватися з вчителем під час уроку в класі. Тому є побоювання, що випускники дійдуть до ЗНО не в найліпшій формі, і це може позначитися на результатах тестування.

Квіт вважає, що не треба хвилюватися з цього приводу: «Звичайно, живе спілкування в класі з учителем ніхто не може замінити. Але такі складні умови також мають і мобілізувати людей. Давайте говорити і про вимоги до самих себе. Слід готувати дітей до того, що треба бути дисциплінованим, що має бути якась самовіддача. І зрештою, це конкуренція, при цьому зараз у всіх однакові можливості. Крім того, не слід забувати, що ЗНО не показує  абсолютні результати підготовки. Це рейтинг, який не порівнює випускників різних років. А оскільки всі знаходяться в однакових умовах, ніхто не постраждає. Так само й зі вступом у виші».

Нагадаємо, що цього року правила проведення ЗНО дещо зміняться. Так, за рекомендацією Міносвіти, в авдиторії має бути не більше 15 учасників і 2 інструктори, а дистанція між учасниками тестування не менше 1,5 метри.

Дати проведення ЗНО будуть залежати від завершення карантину в Україні. Якщо обмеження скасують до початку літа, то сесія тестування відбудеться між 25 червня та 17 липня. Якщо карантин триватиме до серпня, то з 17 серпня по 4 вересня. Щодо учасників тестування, що заразилися або контактували з хворими на коронавірус, то вони зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції. Якщо вони і її пропустять через хворобу, то їх звільнять від ЗНО за станом здоров’я.

Нагадаємо, що на каналі «Київ» можна подивитися уроки для 11-класників, які підготували для них найкращі вчителі київських шкіл та ліцеїв, а також викладачі післядипломної педагогічної освіти університету ім. Б.Гринченка. Ще раз передивитися уроки можна на Youtube-каналі телеканалу. 

Нагадаємо, 23 квітня Любомира Мандзій повідомила, що українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: