Міносвіти відмінило учнівські олімпіади через карантин

Міносвіти відмінило учнівські олімпіади через карантин
Учнівські олімпіади не будуть проводитись до покращення епідеміологічної ситуації в країні

Водночас Всеукраїнські учнівські конкурси можуть проходити дистанційно

Всеукраїнські учнівські олімпіади не проводитимуться під час карантину. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України в понеділок, 30 листопада.

«Через загострення епідеміологічної ситуації в країні і зростання показників захворюваності на коронавірус прийнято рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності при надзвичайних обставинах. Виключно в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін і конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві відзначили, що зазвичай у листопаді-грудні проводиться другий етап олімпіад - районний. У деяких областях школи його провели.

«Для проходження всіх етапів дітям і вчителям необхідно пересуватися по місту, потім - між областями, спілкуватися з іншими людьми. Це збільшує ризик зараження і поширення коронавірусної хвороби. З огляду на поради педагогів і рекомендації МОЗ щодо максимального обмеження контактів між людьми, було прийнято рішення про непроведення учнівських олімпіад під час карантину», - додають у Міносвіти.

Крім того, стало відомо, скільки школярів наразі хворіють на коронавірус. Зі слів головного санлікаря Віктора Ляшка, наразі на коронавірус хворіють 5195 учнів та 9600 вчителів.

За минулу добу, 29 листопада, коронавірус в Україні виявили у 9946 осіб, 114 пацієнтів померли, 5771 людина одужала. Також глава МОЗ повідомив, що за вчорашній день на коронавірус захворіли 570 дітей та 360 медпрацівників.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (1 460), Дніпропетровській (1 138), Одеській (818), Запорізькій (725) та Київській (691) областях.


 

У відомстві просять поставитися до цього рішення з розумінням.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: