Компанія Метінвест долучилася до ініціативи ООН для відбудови України

Компанія Метінвест долучилася до ініціативи ООН для відбудови України
Від початку повномасштабної війни Метінвест спрямував на допомогу державі та її громадянам 3,7 млрд грн
фото: Метінвест

«Зараз перемога нашої країни у війні – це ціль номер один»

Група Метінвест у Лондоні підписала Ukraine Business Compact 2023 – міжнародний меморандум, який містить принципи довгострокового сталого економічного відновлення України. Хабом, який об’єднав лідерів національної бізнес-спільноти, став Глобальний договір ООН в Україні. Раніше передбачалося, що цей документ буде підписаний лише міжнародними компаніями, які будуть інвестувати кошти у відбудову України. Проте сьогодні, за сприяння ГД ООН в Україні, українські компанії теж долучилися до підписання.

Ukraine Business Compact 2023 має на меті створити цілу екосистему для відбудови України. Учасники, зі свого боку, взяли на себе зобов’язання дотримуватися основних принципів підтримки довгострокового сталого економічного відновлення України: стабільно інвестувати, прискорювати «зелений» перехід, працювати відповідно до міжнародних стандартів, впроваджувати найкращі практики корпоративного управління та дотримуватися всіх законодавчих і нормативних актів щодо санкцій.

«Екосистема – це партнерство різних бізнесів, підтримка одне одного та партнерство з державою, яка чує бізнес і підключає його до питань відновлення. Це також і громадський сектор, який є рушієм змін. Український бізнес стає основою і опорою для залучення міжнародних інвестицій в Україну», – підкреслила генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук.

«Зараз перемога нашої країни у війні – це ціль номер один. А далі Метінвест зробить все від себе залежне, щоб відбудувати державу й зробити її ще кращою. Впевнені, що участь гірничо-металургійної галузі у цьому процесі буде однією з ключових», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Як відомо, компанія Метінвест також співпрацює з Глобальним договором ООН у сфері гуманітарної допомоги. Так, ініціатива Метінвест «Рятуємо життя» та ГД ООН створили Центри психологічної реабілітації та підтримки для українців, які  постраждали унаслідок війни. Перший центр відкриють у Запоріжжі вже у липні: Метінвест допоможе облаштувати та вмеблювати приміщення для організації центру, а також залучатиме психологів і персонал. ГД ООН в Україні, у свою чергу, розробить концепцію та програми психологічної допомоги, проведе навчання психологів і персоналу центру та організує його роботу.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Метінвест спрямував на допомогу державі та її громадянам 3,7 млрд грн, з яких більш як 2 млрд грн — на потреби армії в межах мілітарної ініціативи Ріната Ахметова «Сталевий Фронт». За перший квартал 2023 року Метінвест, з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств, перерахував понад 2,5 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів в Україні. У 2022 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 20,5 млрд грн податків та зборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: