Московська церква згадала Сатану через Томос і пообіцяла Порошенку пекло

Московська церква згадала Сатану через Томос і пообіцяла Порошенку пекло
Через роль Петра Порошенка у створенні ПЦУ промосковські свяшенники віщують йому пекло
фото: spzh.news

РПЦ в Україні вкотре влаштувала гоніння на Петра Порошенка

Керівник інформаційно-просвітницького відділу Московської церкви в Україні митрополит Ніжинський та Прилуцький Климент (Вечеря) назвав колишнього президента України Петра Порошенка послідовником Сатани. Про це повідомляє російське видання «РИА Новости».

«Для гонителів існує пастка, яку ніхто з них не помічає. Коли вони борються з церквою, то неминуче стають богоборцями – послідовниками Сатани, місце яких у вічному пеклі», – вважає священнослужитель.

За словами митрополита Климента, Порошенко разом із Константинопольським патріархом Варфоломієм влаштовував гоніння на РПЦ в Україні. Так, у 2018 році за їхньою ініціативою дві «розкольницькі», на думку Климента, організації України створили Православну церкву України, яка згодом здобула незалежність.

Священнослужитель вважає, що із визнанням ПЦУ Константинопольським патріархатом значно посилився тиск на Російську православну церкву в Україні.

Нагадаємо, раніше предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявляв, що колишній патріарх Філарет вже відкрито грає на боці Російської православної церкви, тиражуючи російські фейки щодо томосу та незалежності Православної церкви України.

Зазначимо, російський президент Володимир Путін визнав, що в Україні діє Російська церква, яка маскується під УПЦ.

Із 11 жовтня 2018 року, коли відбулося скасування акту від 1686 року про тимчасову передачу Київської митрополії в управління Московської церкви, в Україні УПЦ МП більше не існує.

ПЦУ була створена 15 Грудня 2018 року на об'єднавчому соборі, скликаному з ініціативи Патріарха Варфоломія і колишнього президента України Петра Порошенка.
До складу структури увійшли в основному представники УПЦ КП та Української Автокефальної Православної церкви. Вселенський Патріарх зняв анафему з їхніх голів у жовтні 2018 року, після чого Російська православна церква розірвала євхаристійне спілкування з Константинополем.
Главою ПЦУ був призначений митрополит Епіфаній, а Філарет отримав статус почесного Патріарха.
Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: