На Волині дружина священника УПЦ МП назвала українську мову «некрасивою»

На Волині дружина священника УПЦ МП назвала українську мову «некрасивою»
У селі на Волині священника Московського патріархату просили перейти до ПЦУ
фото з відкритих джерел

Прихожани храму хочуть приєднатися до ПЦУ, а прихильники УПЦ МП виступають проти, називаючи це «відбиранням храму»

Священника Московського патріархату просили справляти богослужіння українською мовою, проте він відмовився, а його дружина нібито пояснила це тим, що українська – «некрасива». Про це розповів священник ПЦУ Андрій Сех у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі.

Прихожани храму у селі Поповичі Ковельського району хочуть приєднатися до ПЦУ, проте прихильники Московського патріархату і священник УПЦ МП виступають проти, називаючи це «відбиранням храму».

Як розповідає Андрій Сех, ініціативна група місцевих хлопців, які займалися розмінуванням на Донбасі, прийшли до попа Московської церкви з проханням перейти до ПЦУ.

«Вони прийшли, почали з ним спілкуватися. Там його дружина. Ті люди говорять до нього: «Давайте хоч на українській мові служити». На що вона відповідає: «Ну що ви вчепилися за ту українську мову. Ну вона ж некрасіва». От це слова дослівно. Хлопці опустили руки, стали і вийшли. Ну про що ще можна говорити?» – каже священник ПЦУ.

Він також припускає, що в УПЦ МП, можливо, і залишилося проукраїнське духовенство. Однак, все ж більшість має проросійську позицію.

«І це страшно. Зараз війна і я, наприклад, не знаю, що тому священнику прийде в голову в той чи інший момент», – зазначає Андрій Сех.

Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада України підтримала законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з РФ. Рішення підтримали 267 народних обранців. 

Українська православна церква Московського патріархату на своєму сайті виступила із заявою щодо схвалення Верховною Радою у першому читанні законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов'язаних із РФ. Представники церкви наголошують, що законопроєкт ще не став законом, а сама московська церква є «самостійною і незалежною».

Як повідомлялося, щоб завадити переходу вірян у православну церкву Московський патріархат придумав нову аферу – у громад буквально крадуть храми. Їх переоформлюють на благодійні фонди, приватні компанії, та просто дарують родичам. Так, без святині лишилася громада села Проців на Київщині, тож місцеві мусять молитися на вулиці.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: