Поранені українські моряки ще не вилікувалися до кінця — омбудсмен

Поранені українські моряки ще не вилікувалися до кінця — омбудсмен
Сьогодні 12 полоненим українським морякам продовжили термін арешту до 24 квітня

Денісова заявила, що домагатиметься інформації про меддопомогу пораненим морякам

Троє українських моряків, які отримали поранення під час російської агресії у району Керчинської протоки і яких незаконно утримують у СІЗО Москви, ще не вилікувалися до кінця. Про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Я бачила, яка рука у Сороки, як почуває себе Ейдер наш молодший. І тому треба домогтися того, щоб нам надали всі медичні довідки й повідомили, яка допомога була надана», — наголосила Денісова.

Денісова додала, що була сьогодні, 15 січня, на зустрічі у Раді з прав людини при президентові Російської Федерації. Також українська омбудсмен зустрічалася в адміністрації президента з керівником комісії, яка займається міжнародним правом і дотриманням прав людини між державами, й просила посприяти наданню таких довідок.

Наразі їм обирають запобіжний захід у Лефортовському суді Москви.

Раніше 12 полоненим українським морякам продовжили термін арешту до 24 квітня.

Україна наполягає, що захоплені українські моряки є військовополоненими, тож їх не можуть судити, утримувати в СІЗО чи обмінювати, як політв'язнів.

Путін заявив, що питання обміну українських моряків можна розглядати після завершення кримінальної справи.

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Усіх українців звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада їх вивезли до СІЗО Москви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: