Порошенко заявив, що його команда має план як протягом 10 років Україні стати членом НАТО

Порошенко заявив, що його команда має план як протягом 10 років Україні стати членом НАТО
За словами Порошенка, тільки членство в НАТО може стати гарантією безпеки для Української держави загалом і кожного громадянина

Виносити на референдум питання національної безпеки та оборони неприпустимо, - Порошенко

Лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко заявив, що його команда має чіткий план, як протягом найближчих 10 років Україні стати членом НАТО. Про це Порошенко заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, йдеться на партійному сайті.

За словами Порошенка, тільки членство в НАТО може стати гарантією безпеки для Української держави загалом і кожного громадянина.

Політик наголосив, що виносити на референдум питання національної безпеки та оборони неприпустимо. «Якби я так діяв у 2014-му році, ворог був би або в Києві, або у Львові. Є теми, за якими референдуми проводити категорично шкідливо», – переконаний Порошенко.

Лідер партії «Європейська солідарність» також заявив, що неприпустимо забороняти українським воїнам відкривати вогонь у відповідь на обстріли російсько-терористичних сил. «Українські воїни повинні мати право себе захистити», – наголосив Порошенко.

Він нагадав, що рішення про, так звану, «блокаду» окупованих територій ухвалили, коли Путін запровадив рубльову зону на окупованих територіях і конфіскував на користь Російської Федерації майно, заводи і фабрики. «Конфіскував їх у держави Україна, у приватних власників. Ми сказали – поки ви не повернете це законними власникам, Україна не буде купувати продукцію, яка продукується вкраденими підприємствами. Вони вивели ці підприємства з податкової зони України. І це означає що все, що зароблять ці підприємства, піде на фінансування тероризму», – зазначив Порошенко.

Якщо продовжити купувати продукцію незаконно конфіскованих українських підприємств – це призведе до легітимізації російської окупації Донбасу, переконаний Порошенко.

«Тому я буду робити все можливе, для того щоб захистити Україну. Наша команда буде робити все, щоб допомогти новій владі не наробити помилок. Ми маємо захистити наш рух вперед до Північно-Атлантичного альянсу, не дати скасувати зміни до Конституції щодо НАТО та ЄС і розвернути нашу країну назад в бік російської імперії. Наша команда знає, як цього не допустити», – наголосив п’ятий президент України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: