Що обов’язково повинно бути вдома на випадок вимкнення світла: список речей

Що обов’язково повинно бути вдома на випадок вимкнення світла: список речей
На випадок раптових відключень варто заздалегідь підготуватися
фото з відкритих джерел

Якщо без деяких речей можна обійтись, то деякі мастхев для кожного українця

Минулої зими мільйони українців цілими днями були без світла через обстріли окупантів, і в цьому році все може повторитись. На випадок раптових відключень варто заздалегідь підготувати певні речі, які допоможуть їх пережити.

Повербанк

Обов’язкова річ для кожного, адже життя без смартфона уявити просто неможливо. Завчасно заряджений пристрій забезпечить живлення телефона в той час, як не буде світла, а вартість гаджета варіюється, залежно від його потужності.

Генератор

Бувають декількох видів – бензинові, дизельні, газові чи на сонячній енергії. Електрогенератор здатен живити побутові пристрої (чайники, обігрівачі та ін.) Бензинові дешевші, але і менш потужні при цьому. Дизельні стануть найкращим вибором для приватних будинків з великою кількістю побутових пристроїв.

Зарядний пристрій для авто

Допоможе зарядити різні гаджети від автомобіля – перехідник для прикурювача в разі відключення світла допоможе заживити, наприклад, смартфон.

Лампочка з акумулятором

При повному заряді акумулятора така лампа забезпечить світло в помешканні на протязі декількох годин, оскільки вони економні, адже в більшості випадків використовують світлодіоди. Такі лампочки коштують від 80 грн, а максимальний час роботи забезпечить та, яка коштує приблизно 1200 грн.

Ліхтар

Варто подбати про придбання декількох ліхтариків – підійдуть як акумуляторні, так і на батарейках. Акумуляторні здатні працювати довше, але треба завчасно подбати про їх заряджання.

Сумка-холодильник

Незамінима річ для зберігання продуктів в той час, поки холодильник відключений від електромережі. При використанні акумуляторів холоду здатна зберігати температуру до 12 годин, але в середньому це значення коливається від 2 до 7 год.

Портативна газова плита

Потреба в ній існує для власників електричних плит. Її вартість становить близько 800-2000 грн, а за один балон доведеться викласти від 80 гривень.

Акумуляторний чайник

Досить популярні серед мандрівників, але в умовах відключення світла незамінні для мешканців квартир та будинків. Вбудований акумулятор дозволить скип'ятити воду без електрики для приготування напоїв чи напівфабрикатів. Коштує доволі адекватних грошей – близько 300-400 грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: