«Сюрприз» від Євросоюзу. Заборону Московської церкви можуть скасувати?

«Сюрприз» від Євросоюзу. Заборону Московської церкви можуть скасувати?
Навколо механізму заборони московської церкви очікуються палкі дискусії
фото ілюстративне

Чому Україна так довго вирішує, що робити з церквою ворожої держави? У монобільшості знайшли пояснення

Затримка із ухваленням закону про заборону Московської церкви у другому читанні пов'язана з тим, що робота над документом вимагає особливої ретельності. Якщо під час другого читання нашпигувати майбутній закон суперечливими нормами, то в результаті Єврокомісія може змусити вже прийнятий закон взагалі скасувати. Таке пояснення дав глава парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політик, народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв.

За словами політика, перевірка законодавства Єврокомісією є обов’язковою в процесі входження країни-кандидата до ЄС.  Про це йдеться у матеріалі «Главкома» Про це «Проблема Онуфрія. Головні дилеми». 

Водночас член гуманітарного комітету Микола Княжицький, представник фракції «Європейська солідарність» вважає, що всі посилання на скринінг Євросоюзу – це відмовки влади через небажання припиняти діяльність Московської церкви по-справжньому: «Жодного критичного слова від європейців про це взагалі ніде і ніколи не було. А нинішній законопроєкт поданий в абсолютно беззубій формі, у якій він би взагалі не працював та ще й накликав би на нас міжнародну критику. От він якраз би скринінгу й не пройшов».

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із РФ.

Як повідомлялося, перед другим читанням тривають палкі дискусії навколо розробки механізму заборони Московської церкви. Депутати пропонують посилити фінальну версію законопроєкту: запровадити набагато швидшу процедуру заборони або ж спрощення переходу від УПЦ до ПЦУ. Але всі ці розбіжності ще мають пройти сито обговорень.

За інформацією «Главкома», Володимир Зеленський дав чергове доручення голові Верховної Ради не затягувати з остаточним вирішенням «церковного питання».

Раніше повідомлялось, що психологиня знайшла несподіване пояснення, чому деякі українці досі ходять до церков УПЦ МП.

Читайте також: Проблема Онуфрія. Головні дилеми

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: