Спецгрупа детективів НАБУ шукає компромат на антикорупційних прокурорів?

Спецгрупа детективів НАБУ шукає компромат на антикорупційних прокурорів?
Назар Холодницький вважає, що детективи НАБУ за рахунок негативної інформації про САП створюють собі позитивний імідж

Холодницький каже, що у НАБУ п’ятеро детективів тільки тим і займаються, що шукають помилки у роботі САП

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що деякі працівники НАБУ намагаються дискредитувати прокурорів САП і власне його, як керівника. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Антикорупційний прокурор каже, що за його інформацією у Бюро навіть створена спеціальна група, що займається лише тим, що намагається накопати компромат на антикорупційних прокурорів,

«Шукають будь-який спосіб через чергові скарги на КДКП чи іншим чином продемонструвати «фейли», мовляв, гляньте, прокурор щось не те погодив і ось його підпис. Втім, хотілося, щоб це були лише вигадки недоброзичливців», - зауважує Холодницький і додає, що не переймається подібною інформацією, оскільки має багато роботи.

На думку Холодницького, детективи НАБУ за рахунок негативної інформації про САП створюють собі позитивний імідж. А оскільки, за словами антикорупційного прокурора, у нього нема такої потужної прес-служби, як у НАБУ, то в очах громадськості часто САП стає втіленням зла.

«Якщо на те пішло, у мене взагалі немає прес-служби. З 16 січня у нас з’явився прес-секретар,  якого обрали на конкурсі. Це одна людина, а не півтора десятка, як в НАБУ, де один займається Facebook, другий – Twitter, третій – Flickr…», - зазначає Холодницький.

Попри все, Холодницький впевнений, що його задача – щоб прокурори дотримувалися закону і вимагали цього від інших, не закривали очі на незаконні затримання, обшуки чи інші порушення.

«Мене впродовж двох років звинувачують у тому, що я підконтрольний Банковій, але ж не мене по факту «ловлять» журналісти по чужих маєтках ніченькою темною у супроводі провладних депутатів від БПП», - нагадав керівник САП про скандал у який втрапив директор НАБУ Артем Ситник, якого журналісти піймали уночі біля маєтку президента.

Холодницький, за його словами, після цієї історії зрозумів, що відбувається гра у задзеркалля: треба зробити когось поганим, щоб самому залишатися хорошим.

«Ви уявляєте, що було б, якби то не директор НАБУ, а я був у цьому сюжеті? Мене б деякі активісти розіп’яли. Але у випадку з Ситником – тиша, всіх змушують повірити, що там була запекла битва Давида з Голіафом за антикорупційний суд. Тут вже хай кожен сам висновки робить», - обурюється Холодницький.

Попри всі суперечки, антикорупційний прокурор не збирається якось протидіяти НАБУ.

«Протидіяти – значить уподібнюватися йому. Наголошую, що попри все, прокурорів САП у жодних «коаліціях» проти НАБУ немає. Ми, своєю чергою, замість цього разом з іншими органами виявляємо й надалі корупцію, зокрема й серед суддів, як це було по Львівській області наприкінці року. По пам’яті згадаю ще з десяток проваджень, де очікуємо показати результат спільно і без жодної зайвої реклами», - наголосив Назар Холодницький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: