У Нацраді розказали, кого дозволяє собі критикувати Зеленський і його «Квартал»

У Нацраді розказали, кого дозволяє собі критикувати Зеленський і його «Квартал»
Квартал 95

Ця студія працює виключно на комерційний інтерес – обравши виключно політику за тему, вони критикують завжди тих, проти яких їм платять

Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк в інтерв’ю «Главкому» розповіла, чи буде тепер вестися прискіпливий моніторинг виступів студії «Квартал 95» після тієї скандальної історії в Юрмалі.  Як відомо, тоді Герасим’юк також втягнулась в «розбірки», коли викрила їх в претензіях на держфінансування.

«Я нікуди не втягувалася, а лише гірко пожартувала, що люди, які обзивають свою державу «попрошайкою», потім чомусь ідуть просити у неї гроші. Ця студія працює виключно на комерційний інтерес – обравши виключно політику за тему, вони критикують завжди тих, проти яких їм платять. На своєму піку популярності, який збігся з часами Януковича, останній завжди виглядав у них таким тупуватим добрячком, не більше. Вони завжди того, кого страшно зачепити, сильно і не чіпляли», - вважає вважає перший заступник голови Нацради.

Втім, вона попередила, що «це просто спостереження, а не підстава для регуляції».

«Мені справді здається, що їм чогось самим бракує, коли вони жартують, що в «Україні культури вистачить на кілька днів». Вони давно вже одноманітні, бо дається взнаки «конвейєр», спрямований на заробляння одразу всіх грошей. Якщо порушать закон – будемо моніторити, як усіх. А так мені просто нецікаво їх дивитися», - запевнила вона.

Також Герасим’юк розповіла, що студія «Квартал», відчуваючи, що великих грошей на їхнє кіно «попрошайка» їм не дасть, відмовилися від свого запиту на держфінансування, при цьому спробувавши «якось приплести до цього» і її саму.

«Я не впливаю на рішення Держкіно і яким би воно було, не знаю. Але розмови про те, що лише «Квартал» міг би наповнити казну держави за рахунок своїх фільмів, пусті. Візьміть цифри - який фідбек по кіно в Україні взагалі – вони мізерні. Щодо прокату «Восьми свиданий» «Студії «Квартал» – то це спільне з Росією виробництво. І якщо глянути бокс-офіси, то це кіно, здається, отримало дуже невеликі гроші і в Росії, й у нас – і невідомо, що з них взагалі пішло в казну державі», - додала Герасим’юк

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: