Купівля «броні» від мобілізації для бізнесу: нардеп озвучив розцінки

Купівля «броні» від мобілізації для бізнесу: нардеп озвучив розцінки
Бізнесменам можуть надати можливість купити броню від мобілізації
фото з відкритих джерел

Дмитро Наталуха назвав суми від 6 до 40 тисяч гривень

Підприємцям в Україні можуть надати можливість купити броню від мобілізації. Хоча це рішення ще не ухвалене, але відповідний варіант вже розглядається і навіть названо «розцінки». Як пише «Фокус», голова комітету парламенту з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів, що ідея полягає в тому, щоб дозволити платити за броню суму від 6 до 50 тисяч гривень на місяць. При цьому до ФОПів можуть застосувати інший підхід.

«Деякі мої колеги кажуть, що якщо ставку зробити менше ніж 40 000 гривень за бронь, то не треба було й починати. Нібито мале наповнення бюджету. Представники великих підприємств із сотнями працівників кажуть так: поставте планку 6 тисяч гривень, ми не витягнемо», – каже він.

При цьому Наталуха зазначив, що оскільки в Україні роботодавці часто намагаються заощадити на податках, то влаштовують своїх працівників за схемою ФОП. Тому дрібних підприємців із розробки умов надання броні теж не викидають.

Водночас президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник зазначив, що насамперед це пов’язано з тим, що в Україні перебувають люди, які готові платити за відстрочку до 10 тисяч доларів, а інші взагалі платять нелегальним провідникам, щоб ті переправили їх через кордон.

«Час зрозуміти, що не всі громадяни наважаться воювати. Буде правильно, якщо людину забронюють і гроші підуть до бюджету, а не ділкам», – додав він.

Раніше підполковник ЗСУ розповів, що потрібно Україні для перемоги

Читайте також: Жінки в армії та призовний вік: депутат уточнив деталі «нової» мобілізації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: