У «Метінвесті» запроваджено курс адаптації ветеранів до мирного життя

У «Метінвесті» запроваджено курс адаптації ветеранів до мирного життя
Зараз курс «Герої поруч» проходять 1200 керівників
фото: Метінвест

Металургійний холдинг Ахметова запроваджує на своїх підприємствах спеціальний курс адаптації ветеранів до мирного життя

Група «Метінвест», спільно з Академією ДТЕК, розробила і запровадила для співробітників унікальний навчальний курс з адаптації ветеранів до мирного життя – «Герої поруч». До створення курсу долучилися спеціалісти у галузі психології та управління персоналом, військові психологи, а також самі ветерани: вони поділилися своїм досвідом та дали слушні поради. У межах першої хвилі програма охопить 1200 керівників підприємств компанії у регіонах присутності. 

У компанії кажуть: вже майже 400 співробітників після демобілізації повернулися до роботи, і з часом ветеранів на підприємствах ставатиме все більше. Ці люди посилюють колективи, адже отримали під час оборони України нові навички – лідерство, вміння злагоджено працювати в команді, орієнтацію на результат та взаємодопомогу.

Проте героям потрібен час та підтримка, щоб оговтатися від пережитих на фронті подій, та знову влитися у трудові колективи. Саме трудові колективи відіграють важливу роль в успішній адаптації ветеранів, але максимальна залученість до цього процесу потребує певних знань. Тому в «Метінвесті» розробили для співробітників унікальний навчальний курс з адаптації ветеранів, який передбачає різні формати навчання: електронні тренажери, інфографіку, відеоуроки тощо. Для цього використали напрацювання найкращих іноземних корпоративних програм, направлених на підтримку ветеранів.

Зараз курс «Герої поруч» проходять 1200 керівників. Він охопить керівників усіх рівнів і відбуватиметься у декілька етапів. Курс складається з семи модулів, розрахованих на сім тижнів. Модулі містять практичні відеоуроки, які покроково допоможуть в адаптації ветеранів, розумінню їхніх потреб та сильних сторін. Він містить рекомендації, як побудувати ефективний діалог з ветераном у тій чи інший ситуації, як допомогти йому впоратися з негативними емоціями.

Навчить, як краще допомогти демобілізованим колегам із соціалізацією та адаптацією тощо. Незабаром буде розроблено адаптовану версію програми для всіх співробітників «Метінвесту» з тим, щоб всі колективи підприємств отримали відповідні знання.

«Разом з допомогою захисникам, які продовжують боронити Україну на фронті, ми фокусуємося на підтримці тих, хто вже повернувся з фронту та став до праці на підприємствах «Метінвесту». Для цього в компанії створюється ціла екосистема інтеграції ветеранів до мирного життя. Приділяється увага здоров’ю та психоемоційному стану демобілізованих працівників. Успішна адаптація ветеранів – це велика відповідальність та спільний шлях, який ми подолаємо разом», – каже директорка зі сталого розвитку і взаємодії з персоналом Групи «Метінвест» Тетяна Петрук.

Як відомо, понад 10 тисяч співробітників компанії «Метінвест» пройшли крізь лави ЗСУ або зараз перебувають у війську. Також компанія має багато людей з інвалідністю, які повертаються з війни.

Тому у 2024 році компанія буде реалізовувати багато програм щодо підтримки та адаптації ветеранів, розроблених спільно з американцями, які мають великий досвід у цій проблематиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Перед тим як дзвонити близькій людині на передову, краще запитати, чи має вона час, надіславши повідомлення
Це допоможе зберегти родину. Як правильно спілкуватися з близькою людиною, що на фронті Інтерв’ю
Франція пообіцяла надати Україні ракети SCALP
Аудит від ЄС подіяв: Франція дасть Україні десятки ракет і сотні бомб
Гелікоптер Sea King Mk41, який допоможе у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів
Німеччина вперше передасть Україні військові гелікоптери Sea King
Наразі військові звільнені із займаних посад
Побиття, наркотики та збагачення: на Рівненщині судитимуть керівників ТЦК
Без військової допомоги Північної Кореї ситуація для окупантів «була б катастрофічною»
Буданов назвав країну, яка найбільше допомагає Росії вести війну в Україні
ЗСУ почали використовувати нову тактику у війні з Росією
ЗСУ почали застосовувати нову стратегію у війні з Росією: німецький експерт назвав три головні пункти
Окупант написав записку, в якій розповів, кого винити в його смерті
Окупант написав записку, в якій розповів, кого винити в його смерті
США і Британія  за підтримки ще кількох країн завдали ударів по цілях у Ємені
США і Британія за підтримки ще кількох країн завдали ударів по цілях у Ємені
На відео помітно жінку з битою, від якої постраждала мешканка сусіднього села
На Прикарпатті жінки встановили блокпост проти ТЦК: через розлючений натовп постраждала дитина
Дата публікації новини: