Банки звітуватимуть Нацбанку про ризики за новими правилами

Банки звітуватимуть Нацбанку про ризики за новими правилами

Звіти про систему управління ризиками банки відтепер подаватимуть щорічно

Національний банк України змінив правила звітування банками про систему управління ризиками.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зокрема, НБУ змінив форму Звіту з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу. Новий формат звітності дозволить більш якісно оцінити створену банком систему управління ризиками. 

Також змінилася періодичність подання такого Звіту. Відтак він надаватиметься банком до НБУ  щорічно, а не щоквартально, як дотепер. 

Крім того, Національний банк запровадив новий порядок дій у разі виявлення під час виїзної перевірки схем проведення ризикових фінансових операцій, висновок щодо відповідності чи невідповідності яких вимогам законодавства не може бути сформульований у довідці про виїзну перевірку (без проведення додаткових консультацій). 

Відтепер  у такій довідці детально описуватиметься суть виявлених фінансових операцій з докладною констатацією відповідних фактів. А копії документів, що засвідчують такі факти, долучатимуться до матеріалів перевірки. 

У подальшому перевірка виявлених фактів буде продовжена у безвиїзному порядку. 

Відповідні зміни унесено постановою Правління НБУ від 05 червня 2018 року № 59 до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, затвердженого постановою Правління НБУ від 20.06.2011 № 197.

 

Постанова № 59 набирає чинності з 09 червня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: