Економіка Житомирщини відновилась на 90% – голова ОВА

Економіка Житомирщини відновилась на 90% – голова ОВА
Бунечко зазначив, що весь бізнес повернувся до регіону
фото з відкритих джерел

Наразі Житомирська область має сприятливі умови ведення бізнесу

Попри війну економіка Житомирської області вистояла й наразі відновилася на 90%. До того ж продовжують свою роботу й іноземні підприємства. Про це розповів голова обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в інтерв'ю Главкому.

За словами Бунечка, серед завдань обласної військової адміністрації – створити відповідний інвестиційно-бізнесовий клімат. Нині, незважаючи на близькість до лінії розмежування, весь бізнес повернувся до регіону. Крім того, світовий рейтинговий проєкт Doing Business назвав Житомирщину регіоном із найсприятливішими умовами ведення бізнесу.

«Іноземні інвестори не закрили жодне підприємство, всі сплачують податки та допомагають соціально. Такі великі підприємства як Kromberg&Schubert, Cersanit продовжують працювати, попри те, що дуже багато їхніх співробітників мобілізовано і захищають Батьківщину», – зауважив Бунечко.

Також голова обласної військової адміністрації наголосив, що економіка регіону відновила свою діяльність фактично на 90%.      

Нагадаємо, Нацбанк покращив оцінку падіння ВВП – економіка України пожвавлюється.

Раніше повідомлялося про найголовніші економічні загрози 2023 року. Три проблеми, які має вирішувати українська влада, у наступному році можуть стати сходинками успіху.

До слова, нові виклики вимагають мілітаризації економіки і всього життя. Незважаючи на проблеми з енергетикою, ми перебуваємо у досить комфортних умовах.

Зауважимо, що уряд надав підтримку переробному бізнесу: стало відомо хто отримав гроші.

Читайте також інтерв'ю: Віталій Бунечко: Житомирщина робить усе, аби цей вусатий тарган не надумав на нас піти

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: