Експерт спростував російський міф про «шалені» доходи кримчан

Експерт спростував російський міф про «шалені» доходи кримчан
Після анексії Криму добробут середньостатистичного кримчанина став гіршим, ніж фінансовий стан справ середньостатистичного мешканця материкової України
Фото: ЕРА

Середній дохід в окупованому Крим є меншим за офіційний середньоукраїнський на материку

Експредставник президента України в АР Крим Борис Бабін оприлюднив інфографіку, яка спростовує російський міф про «шалені» доходи кримчан.

«Виходить вкрай характерна ситуація, за якою середня заробітна плата у Севастополі сьогодні ...дорівнює середній оплаті праці в материковій Україні. А середній дохід у АР Крим узагалі є меншим за офіційний середньоукраїнський на материку», – зазначив Бабін у Facebook.

Він також додав, що у самій Росії «витягують» середній дохід до показника, що поки перевищує український (але вже не в рази) Москва, Петербург, Московська та Мурманські області й регіони Далекого Сходу.

«Зважаючи на «ножиці цін» об'єктивно добробут відчутно краще «середньоросійського» виключно у столицях РФ та їх околицях», – додав колишній представник президента України в Криму.

Бабін додав, що рівень споживацьких цін та витрат в окупованому Криму зараз в середньому вищий, ніж у материковій Україні, крім окремих показників, таких як «комунальні витрати».

«Також й рівень «оподаткування» фізичних осіб у Криму є вищим, ніж фіскальний прес на особу на материковій Україні, так саме як й навантаження на громадян у сфері «соціального страхування», включаючи «Криммедстрах», – написав Бабін.

Для збільшення натисніть на графікуДля збільшення натисніть на графіку

Таким чином, вже сьогодні, навіть якщо не рахувати санкції, обмеження прав людини, статус «сірої зони» та інші «забавки російського міру», добробут середньостатистичного кримчанина є гіршим, ніж фінансовий стан справ середньостатистичного мешканця материкової України, резюмував Борис Бабін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: