Яйця різко здешевшали: яка ціна наразі

Яйця різко здешевшали: яка ціна наразі
Наразі у супермаркетах України десяток яєць можна придбати до 30 грн
фото: glavcom.ua

Кілька тижнів тому десяток яєць коштував на 10 гривень більше, аніж наразі

Цього тижня в Україні знизилася ціна на курячі яйця. Експерти пов’язують це зі зменшенням споживання продукту українцями та збільшенням пропозицій від приватних домогосподарств.

Зазвичай перед Великоднем яйця дорожчають, але цього року спостерігається виняток. Наразі у супермаркетах України десяток яєць можна придбати за 26-30 грн, а кілька тижнів тому він коштував на 10 гривень більше.

Яйця різко здешевшали: яка ціна наразі фото 1
фото: glavcom.ua

За даними Союзу птахівників, внутрішнє споживання значно впало – приблизно на мільярд яєць на рік.

Голова Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів, що найближчим часом ціни на яйця не підіймуться. «Швидше за все, і до православного Великодня у травні продавці не зможуть підняти ціни на яйця, тим більше, що зараз сезонно починає зростати пропозиція від приватних домогосподарств», – сказав експерт.

Нагадаємо, що станом на 27 березня морква з місцевих господарств продавалася по 6-10 грн/кг, що в середньому на 15% дешевше, ніж минулого тижня.

Виробники пов'язують тенденцію на падіння ціни в цьому сегменті зі збільшенням пропозиції моркви на ринку, оскільки ті господарства, які раніше утримувалися від продажів, зараз активно розпродають наявні обсяги.

Раніше в Україні піднялася вартість білокачанної капусти.

Читайте також: Україна експортує популярний овоч до ЄС: що буде з цінами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: