ЄС почав готувати ембарго на російську нафту – The New York Times

ЄС почав готувати ембарго на російську нафту – The New York Times
Країнам треба час для пошуку альтернативних постачальників
фото: Reuters

Рішення не виноситиметься на обговорення до 24 квітня

Керівництво Євросоюзу працює над можливістю введення ембарго на російські нафтопродукти, що стане одним із найпотужніших ударів для залишків економіки РФ, яка й так суттєво постраждала від санкцій через розв’язану Кремлем війну в Україні. Про це повідомляє видання The New York Times.

«Європейські чиновники й дипломати стверджують, що ЄС зараз просувається в напрямку запровадження поетапної заборони, що дасть Німеччині та іншим країнам час для пошуку альтернативних постачальників», – зауважується в повідомленні.

При цьому вказується, що рішення про нафтове ембарго не виноситиметься на обговорення всередині ЄС до 24 квітня, допоки у Франції не пройде другий тур виборів. Так ЄС прагне не допомагати правій популістці Марін Ле Пен виграти вибори в Еммануеля Макрона через потенційне збільшення цін на пальне в Європі.

Раніше у квітні Євросоюз застосував поступове ембарго на імпорт російського вугілля, передбачивши чотиримісячний перехідний період для країн Євросоюзу.

Як стало відомо, ЄС відтермінував ембарго на російське вугілля через тиск Німеччини – Reuters.

Кілька днів тому Зеленський закликав до глобального нафтового ембарго: Росія ще живе в ілюзіях.

9 квітня Кабінет Міністрів України ввів торговельне ембарго проти Росії. Тепер заборонено імпорт товарів з країни-агресора.

Перед тим, 8 квітня, ЄС схвалив жорсткі санкції проти Росії, які передбачають ембарго на вугілля та закриті порти.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: