ЄС схвалив €500 млн допомоги Україні – Reuters

ЄС схвалив €500 млн допомоги Україні – Reuters
фото з відкритих джерел

Офіційне рішення очікується пізніше, повідомило агентство

Рада міністрів закордонних справ країн ЄС на зустрічі у Брюсселі схвалила новий транш військової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів євро через Європейський фонд миру. Про це пише агентство Reuters з посиланням на кілька дипломатичних джерел.

«Офіційне рішення буде пізніше, пояснив перед засіданням Ради ЄС глава європейської дипломатії Жозеп Боррель. Він і низка міністрів країн Євросоюзу очікували, що 23 січня буде досягнуто політичного консенсусу в цьому питанні», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уряд Угорщини виступив проти нового, 10-го пакету антиросійських санкцій. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто  не підтримує введення нового пакету санкцій проти Росії.

За його словами, введення обмежень веде «Європу в глухий кут», а ухвалення чергового пакету санкцій проти РФ було б великою помилкою. Сійярто додав, що це невигідно економічно, політично та з погляду безпеки.

Нагадаємо, раніше  Угорщина спочатку заблокувала виділення Україні сьомого траншу в розмірі €500 млн з Європейського фонду миру, який спрямовується на військову допомогу.  Втім, за словами кореспондента «Радіо Свобода» Рікарда Джозвяка, Угорщина пізніше вирішила не блокувати рішення ЄС про надання Україні сьомого траншу в розмірі 500 млн євро з Європейського фонду миру, який спрямовується на військову допомогу.

Читайте також: Танки для України. Німеччина робить аморальну помилку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: