Мер Дніпра: Втрати міста від епідемії - пів мільярда

Мер Дніпра: Втрати міста від епідемії - пів мільярда
Борис Філатов розповів, що наразі Дніпро живе за рахунок «надприбутків першого кварталу»

Філатов порахував, які доходи втратило місто під час карантину

Міський голова Дніпра Борис Філатов оцінив втрати місцевого бюджету від пандемії коронавірусу приблизно на 500 млн. грн. Про це мер сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами Філатова, 100 млн місто витратило на медицину: ліки, апарати ШВЛ, ремонти лікарень, зарплати лікарям. «100 млн – прямі збитки бюджету, пов'язані з супутніми заходами: дезінфекція, прибирання сміття, кількість якого чомусь зросла в три рази, безкоштовний громадський транспорт, який працює за спецперепустками. У нас вилетіло 160 млн земельного податку, тому що уряд подарував велику пільгу за березень великим землекористувачам. «Комуналка» – мінус 200 млн, ось я вже і нарахував півмільярда», - пояснив мер Дніпра.

Філатов зауважив, що також на час карантину місцевим підприємцям зробили пільгу за єдиним податком. «Для міського бюджету це не бозна-які гроші, але теж десь 10 млн», - підкреслив міський голова Дніпра.

Мер наголосив, що наразі місто живе за рахунок «надприбутків першого кварталу». «Але, думаю, коли почнемо рахувати в червні-липні, то у нас волосся стане дибки», - запевнив мер.

Філатов додав, що поки у Дніпрі не зупиняється будівництво.

«У нас всі великі проекти, в тому числі з благоустрою, працюють за кредитами. Ми працюємо з державними банками. Я це спеціально говорю, тому що всі бігають до прем'єр-міністра і розповідають, що ми кошти тримаємо на депозитах. От тільки ніхто не розуміє структуру цих депозитів. У нас насправді всі основні будівництва закредитовані», - сказав мер Дніпра.

Тому, за словами Філатова, його план на найближче майбутнє – «день простояти, ніч протриматися».

Нагадаємо, 29 квітня у Дніпропетровській області інфіковано 318 осіб. За добу виявлено 8 нових заражень у Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі та Апостолівському районі. Серед нових інфікованих 5 медиків, інформує Дніпропетровська облрада. Перші дані про коронавірус в області зафіксовано 19 березня.

До відома, в Україні загалом станом на 29 квітня інфіковано 9866 людей. Із них - 672 дитини, 1976 медпрацівників. На даний момент з початку хвороби одужало 1103 осіб, летальних випадків - 250.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: