Міненерго спростувало виплату компенсацій газзбутам через знижений тариф

Міненерго спростувало виплату компенсацій газзбутам через знижений тариф

Міністерство енергетики стверджує, що газзбутам не компенсуватимуть невигідну ціну газу

«Право на компенсацію виникає виключно у суб’єктів ринку, на яких покладені спеціальні обов’язки», – зазначили в Міненерго

Постачальники газу не будуть отримувати компенсації з державного бюджету за продаж газу населенню за ціною 6,99 гривні за кубометр, оскільки на них не покладені спецзобов'язання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«На інтернет ресурсах, з посиланням на висновок Міністерства фінансів, розміщується інформація про можливість постачальників газу, які за рішенням Кабінету Міністрів у лютому – березні 2021 року будуть реалізовувати газ для побутових споживачів за ціною не більше 6,99 грн, отримати ... компенсацію за рахунок коштів усіх платників податків», – йдеться в повідомленні.

«Звертаємо увагу, на підставі ст. 11 Закону «Про ринок природного газу» право на компенсацію виникає виключно у суб’єктів ринку, на яких покладені спеціальні обов’язки», – зазначили в Міненерго.

«Рішення про встановлення граничної ціни на природний газ прийняте не на підставі і не на виконання ст. 11 Закону «Про ринок природного газу» і не покладає на постачальників природного газу жодних спеціальних обов’язків, а тому постачальники природного газу, які будуть постачати газ за ціною не більше 6,99 грн, не виконують спеціальних обов’язків і не можуть претендувати на отримання компенсації відповідно до ст. 11  Закону «Про ринок природного газу», – заявили в міністерстві.

Нагадуємо, у висновку Міністерства фінансів до урядового рішення йдеться, що постачальники газу можуть отримати компенсацію з державного бюджету.

«Реалізація проєкту може призвести до звернень НАК «Нафтогаз України» та її підприємств, а також газзбутів за відшкодування витрат за рахунок державного бюджету відповідно до статті 11 закону «Про ринок природного газу», – повідомляється в документі за підписом Сергія Марченка.

Нагадаємо, Верховна Рада виділила додаткові 1,4 млрд грн на компенсацію витрат через підвищення тарифів на електроенергію для будинків з електроопаленням. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: