Як оформити пенсію онлайн: інструкція

Як оформити пенсію онлайн: інструкція

Пенсійний фонд України модернізував сервіс подання заяви на призначення пенсії

фото pfu.gov.ua

Користувачу надається можливість сформувати та подати заяву на призначення пенсії

Пенсійний фонд України розробив покрокову інструкцію подання заяви на призначення пенсії. Зокрема розповідається, як заповнити дані та анкету-опитування для визначення документів, скан-копії, яких необхідно подавати для призначення пенсії. Про повідомляє пресслужба ПФУ.

Сервіс надається для застрахованих осіб, які авторизувалися на Веб-порталі за кваліфікованим електронним підписом (КЕП). Для використання послуги необхідно зайти на Веб-портал ПФУ за посиланням «Вхід».

Користувачу надається можливість сформувати та подати заяву на призначення пенсії, а саме:

  • Крок 1 - заповнити атрибути заяви на призначення пенсії (персональні дані; адресні дані; дані документів, що посвідчують особу; контактні дані тощо);
  • Крок 2 - відповісти на питання анкети-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно надати;
  • Крок 3 - прикріпити скан-копії документів, наявних у користувача.

В результаті користувач отримує екранну форму з повною заявою на призначення пенсії, заповненою за результатами кроків 1-3, в якій надається можливість:

  • подальшого редагування заяви;
  • формування друкованого образу заяви та анкети-опитування;
  • підпису заяви КЕП та її відправки до ПФУ.

За результатами опрацювання заяви спеціалістами ПФУ користувач на ВЕБ-порталі отримує інформацію щодо стану обробки заяви та рішення щодо призначення пенсії.

Нагадаємо, колишній міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, чому люди, які мають повний страховий стаж, отримають вдвічі менше коштів ніж ті, що його не мають.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики склало календар перерахунку пенсій на 2022 рік. Він включає 12 етапів адресного підвищення пенсій різним категоріям пенсіонерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: