Рада дозволила тимчасово регулювати ціни на ринку електричної енергії

Рада дозволила тимчасово регулювати ціни на ринку електричної енергії
Тепер закон мають про встановлення граничних цін на електроенергію мають підписати спікер парламенту та президент

Проголосований депутататми документ дозволяє встановлювати граничні ціни на ринку «на добу вперед», внутрішньодобовому ринку і балансуючому ринку

Верховна Рада сьогодні, 12 грудня, розблокувала підписання законопроєкту №2233, що передбачає можливість тимчасового регулювання цін на оптовому ринку електричної енергії.

Зокрема, депутати не підтримали проєкт постанови №2233/П «Про скасування рішення Верховної ради від 04.12.2019 року про прийняття в другому читанні і в цілому як закон проєкту закону України про внесення змін до закону «Про ринок електричної енергії». За нього проголосували лише 47 нардепів.

Тепер закон можуть підписати голова Верховної Ради Дмитро Разумков і президент Володимир Зеленський.

Зокрема, документ передбачає надати право регулятору встановлювати граничні ціни на ринку «на добу вперед», внутрішньодобовому ринку і балансуючому ринку для кожної торгової зони.

Законом також забороняється продаж та/або поставки електроенергії, що імпортується з Російської Федерації, за двосторонніми договорами та на внутрішньодобового ринку. Щоб уникнути надзвичайної ситуації в об'єднаній енергетичній системі України Кабінет міністрів має право скасовувати заборону, встановлену абзацом першим цієї частини, визначивши термін відновлення дії такої заборони.

Нагадаємо, парламент схвалив закон в другому читанні 4 грудня, за нього проголосували 274 нардепа. При цьому за основу Верховна Рада схвалила законопроект 12 листопада. Відповідне рішення підтримали 295 нардепів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: