Стали відомі прізвища депутатів комітету з ПЕК, які підтримали імпорт електроенергії з РФ

Стали відомі прізвища депутатів комітету з ПЕК, які підтримали імпорт електроенергії з РФ
Голова енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку до закону, що дозволяє закуповувати українським споживачами електроенергію з РФ

За поправку Геруса голосували дев'ять депутатів - всі представники партії «Слуга народу»

Став відомий поіменний список депутатів комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, які проголосували на засіданні комітету 18 вересня 2019 роки за поправку Андрія Геруса до законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії» №1084, якою був відкритий імпорт електроенергії з Росії.

У протоколі депутати вказують, що під час голосування дев'ять депутатів, членів комітету проголосували «за»:

  1. Андрій Герус,
  2. Остап Шипайло,
  3. Андрій Жупанин,
  4. Роман Мулик,
  5. Дмитро Припутень,
  6. Юлій Камельчук,
  7. Олександр Юрченко,
  8. Олег Семінський,
  9. Євген Пивоваров.

Всі депутати - представники партії  «Слуга народу».

Поправка №8 стосувалася дозволу імпортувати електроенергію з країн не членів Енергетичного Співтовариства, тобто, дозволила імпорт електроенергії з Росії.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії», де голова енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку - дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі.

З 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту.

За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією «Юнайтед Енерджі», яку пов'язують з Ігорем Коломойським. За першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже в два рази - з 2,4 млн кВт-год до 4,5 млн кВт-год на добу.

Більшість енергроекспертів розцінили початок імпорту електроенергії з РФ як загрозу енергонезалежності України та переконані, що Росія буде використовувати його для політичного тиску на Київ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: