Головний епідеміолог Києва спрогнозував, коли пандемія піде на спад

Головний епідеміолог Києва спрогнозував, коли пандемія піде на спад
Керівник Держпродспоживслужби прогнозує спад захворюваності на початку літа

На думку Олега Рубана, коронавірус щороку циркулюватиме поруч з грипом, але буде менш агресивним

Головний епідеміолог Києва, начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан вважає, що пандемію коронавірусу можна здолати. Про це він повідомив виданню «Вечірній Київ»

«Основне стратегічне завдання людства – сформувати колективний імунітет до даного збудника. Це можна досягнути природним шляхом зустрічі з вірусом. Сьогодні в середньому даний показник вже досягнув приблизно 50%.

Інший шлях – масова імунізація. З такими темпами розвитку епідемічної ситуації та проведення імунізації, як сьогодні, до початку літа нинішнього року показник імунізації досягне 60-70%. Це буде початком зменшення агресивності епідемії у всіх країнах світу. Наступний сезон сплеску коронавірусної інфекції у 21-22 роках обов’язково буде, але він буде менш агресивним.

І основне, без впровадження системи епідеміологічного нагляду, адресної роботи у вогнищах епідемії та організованих колективах, роботи з групами ризику, контролю самоізоляції ми будемо тільки спостерігати за епідеміями, а не протидіяти їм. Такий інструмент реформаторами, на жаль, зруйновано і перспективи його відновлення сьогодні немає», – сказав Олег Рубан.

Раніше керівник Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан пояснив, чому влада Києва не може без узгодження з Кабінетом Міністрів посилити карантинні обмеження у столиці.

Також учора, 22 березня, стало відомо, що під час рейдів Держпродспоживслужби в м. Києві спільно з представниками Головного управління Національної поліції в та Департаменту муніципальної безпеки КМДА було складено близько 30 протоколів про порушення карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: