Київрада розірвала договір оренди із забудовником у Святошинському районі

Київрада розірвала договір оренди із забудовником у Святошинському районі

Депутати розірвали договір оренди зі ще одним скандальним забудовником

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати розірвали договір оренди земельної ділянки з ТОВ «БК «Травертин».

Про це повідомляє прес-служба законодавчого органу столиці.

Ще в 2005 році Київрада передала ТОВ «БК «Травертин» у довгострокову оренду на 15 років земельну ділянку площею 4095 кв. м для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими і прибудованими нежитловими приміщеннями на вул. Тулузи,6-Д у Святошинському районі. Протягом 11 років будівництво не було розпочато. До того ж, відповідна земельна ділянка фактично розташована у парку “Інтернаціональний” та використовується святошинцями як зона відпочинку.

«Київрада має повне право розірвати із горе-забудовником договір оренди з кількох причин: по-перше, йдеться про намагання знищити 40-річні дерева, що є частиною парку «Інтернаціональний», яку колись позбавили статусу зеленої зони заради будівництва 25-поверхівки. По-друге, забудовник має борг по орендній платі за землю у сумі понад 243 тисячі гривень. По-третє, забудовник не виконав умови договору оренди земельної ділянки. Відповідно до цього, Київрада може розірвати договір із несумлінним забудовником в односторонньому порядку», — зазначила суб'єкт подання даного рішення, депутат Київради Тетяна Меліхова.

Розірвання договору оренди підтримали 79 депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: