Кличко анонсував відкриття нової школи в Солом‘янському районі столиці

Кличко анонсував відкриття нової школи в Солом‘янському районі столиці
Мер Києва: «1 вересня ми відкриємо нову школу № 22 в Солом‘янському районі столиці» 
Фото: kyivcity.gov.ua

Кличко: «На підготовку до нового навчального року столиця виділила 1,8 млрд грн.»

У Солом‘янському районі Києва 1 вересня відкриють нову школу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час колегії Київської міської державної адміністрації.

«1 вересня ми відкриємо нову школу № 22 в Солом‘янському районі столиці – сучасний і комфортний навчальний заклад європейського рівня», – сказав Кличко.

Він нагадав, що за кілька останніх років у Києві побудували 9 нових шкіл та збудували або капітально оновили 33 дитячих садочки, а також відкрили 110 груп у діючих садках.

Разом з тим, сьогодні в школах столиці практично завершили підготовку до навчального року. Влітку у кожному другому закладі освіти здійснили поточні або капітальні ремонти. Зокрема, відремонтували 217 садочків та 242 школи.

«На підготовку до нового навчального року столиця виділила 1,8 млрд грн. І я розраховую, що всі навчальні заклади підготувалися гідно», – наголосив мер Києва.

Він також нагадав, що з квітня в столиці триває масштабна програма з вакцинації всіх киян та працівників освіти, зокрема.

«Освітяни є пріоритетною групою захисту. Сьогодні в Києві працюють 17 пунктів вакцинації, де щеплюють працівників шкіл, садочків та інших закладів освіти міста. На сьогодні кожен другий освітянин столиці вже щепилися від Covid-19. І Департамент освіти та Департамент охорони здоров‘я мають докласти всіх зусиль, щоб до наступної хвилі пандемії, яку фахівці прогнозують на осінь, педагоги і вихователі були вакциновані», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, за останніх сім років фінансування галузі освіти у столиці зросло майже в 5 разів – із 5 млрд грн у 2014 році, до майже 25 млрд – у 2021 році. За ці кошти місто будує нові та оновлює існуючі заклади освіти, закуповує обладнання, забезпечує харчування в школах та садках. Створює комфортні умови для навчання дітей та для роботи педагогів. З виділених коштів понад 70% спрямовують на заробітну плату працівників освіти – близько 72 тисяч освітян. Окрім зарплатні та доплат, гарантованих законодавством, усі працівники закладів освіти Києва отримують максимальні муніципальні надбавки.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України підготувало рекомендації школам щодо безпечного проведення свята першого дзвоника.

До слова, МОЗ змінив карантинні правила у дитсадках.

Також Шмигаль зробив заяву щодо початку навчального року в Україні.

Нагадаємо, дещо раніше освітній омбудсмен пояснив, чи законний недопуск до роботи невакцинованих педагогів. Наприклад, у одній із областей нещеплені вчителі щотижня робитимуть платний Covid-тест

В Україні масова добровільна вакцинація всіх працівників закладів освіти – дитсадків, шкіл, училищ, ВНЗ – розпочалася у травні. Їх щеплюють препаратом виробництва Pfizer.

Також МОЗ нагадує батькам, які довідки потрібні дітям для школи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: