Кличко розповів, як глава Офісу Зеленського назначив йому «смотрящих»

Кличко розповів, як глава Офісу Зеленського назначив йому «смотрящих»
Голова Офісу президента Андрій Богдан порадив меру Києва Віталію Кличку коригувати свої дії із забудовником Андріє Вавришем

Віталій Кличко відмовився погоджувати свої дії з Андрієм Вавришем чи Олександрм Ткаченком

Голова Офісу президента Андрій Богдан намагався нав'язати столичного забудовника Андрія Вавриша і гендиректора «1 + 1» Олександра Ткаченка для узгодження рішень київському міському голові Віталію Кличку.

Про це Кличко повідомив сьогодні під час прес-конференції в Києві.

«Мені зателефонував пан Богдан. Він заявив, що я повинен коригувати свої дії відповідно до процесів, які відбуваються в місті, з двома персоналіями - я можу вибрати з тим або з іншим - були озвучені прізвища пана Вавриша і пана Ткаченка», - розповів мер.

За його словами, Богдан фактично вимагав всі дії узгоджувати з двома персонами.

«На що я чітко поставив питання: скажіть, будь ласка, пане Богдан, які офіційні посади вони займають і які ключові ролі вони повинні вирішувати в консультаціях з тих чи інших кроків, які відбуваються в нашому місті?» - продовжив Кличко, додавши, що він відмовився погоджувати свої дії з Вавришем або Ткаченком.

Також мер повідомив, що зустрічався з Вавришем. «Після цього я також отримав дзвінок від пана Вавриша. Ми зустрілися і обговорювали можливість переїзду Офісу президента на вулиці Банковій на Європейську площу в Український дім. Я зазначив, що Український дім не перебуває у власності міста, це власність Державного управління справами президента. Все, що необхідно для переїзду, мерія зробить. Я це озвучив Вавришу і більше я з ним не зустрічався», - підсумував Кличко.

Раніше повідомлялося, що виконавчий директор Saga Development Андрій Вавриш, який до 2015-го працював в Департаменті містобудування київської мерії, зізнався, що зараз готовий бути «смотрящим» по Києву.

Нагадаємо, 10 липня Віталій Кличко зустрівся  з президентом Володимиром Зеленським. Тоді президент підтвердив чутки про розділення повноважень в управлінні столицею. Що він хоче назначити свого голову КМДА.

24 липня стало відомо, що Андрій Богдан вніс подання до Кабміну на звільнення Кличка.

ЗМІ повідомляли, що в Офісі президента Володимира Зеленського триває кастинг кандидатів на посаду глави Київської міської держадміністрації.

Мер Києва Віталій Кличко та його брат Володимир подали позов до суду на канал «1+1».

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: