Мер Бучі Федорук реанімував ідею захопити село Блиставиця Бородянського району

Мер Бучі Федорук реанімував ідею захопити село Блиставиця Бородянського району
Мер Бучі Анатолій Федорук

Активісти повідомляють, що Федорук з'явився зі своєю свитою в Блиставиці зі спробами провести «громадські слухання» щодо приєднання села до Бучі

Як повідомляють громадські активісти Приірпіння, бучанський градоначальник Анатолій Федорук реанімував ідею входження села Блиставиця Бородянського району до Бучанської об'єднаної територіальної громади.

За повідомленнями громадських діячів, днями Федорук підняв знову це питання. Зокрема, як інформують очевидці і численні свідки, Федорук з'явився зі своєю свитою в Блиставиці зі спробами провести «громадські слухання» щодо приєднання села до Бучі.

Громадські діячі в соціальних мережах і форумах обурюються: нібито розкравши за час свого двадцятирічного правління тисячі гектар землі в Бучі, Федорук поклав око на землі сусідніх сіл.

Ситуацію з Блиставицею посилює фактор води. Справа в тому, що роки бурхливої забудови спровокували великі навантаження на водомережі Бучі. Як скаржаться городяни, питна вода в населеному пункті зараз є неякісною, і часто місцеві жителі скаржаться на те, що вона коричневого кольору. У місті немає ні власного водоканалу, ні станції знезалізнення води.

Активісти стурбовані тим, що Федорук нібито виношує ідею почати водозабір води для Бучі з річки Блиставиця. Для цього потрібно, щоб село Блиставиця адміністративно підпорядковувалася Бучі.

Саме про ці загрози і прийшли сказати місцеві жителі особисто на ініційовані Федоруком громадські слухання в неділю, 10 червня. Люди прийшли з плакатами «Бучанська вода - не для Федорука!» І «Блиставицю Федорук не купить!».

Нагадаємо, в 2015 році громадські слухання про приєднання села до Бучі вже відбулися. Тоді вони були затверджені відповідним рішенням сесії сільської ради.

Як розповідають місцеві жителі, повторна спроба робиться для того, щоб спровокувати хвилювання і протест громади, а також запустити судову тяганину надовго, коли закінчиться термін добровільного об'єднання громад, щоб в такому випадку приєднати Блиставицю до Бучі в примусовому адміністративному порядку, як до міста обласного значення .

Є версія, що мер Анатолій Федорук, просто почав підготовку до майбутніх восени 2019 року виборів до Верховної Ради. Зараз він обкатує села районів, що входять до 96-го округу, з метою залучення уваги до себе і підняття рейтингу. Депутатський мандант йому потрібен, щоб уникнути відповідальності. Як відомо, кримінальну справу щодо нього розслідувала Генеральна прокуратура і зараз вона перебуває в суді. Федорука звинувачують в перевищенні влади і махінаціях із земельними ресурсами. Минула спроба Федорука стати нардепом в жовтні 2014 року було невдалою. У 95-му окрузі Анатолій Федорук зайняв лише третє місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: