Столичні активісти не пустили львівське сміття: відходи поїхали назад до Львова

Столичні активісти не пустили львівське сміття: відходи поїхали назад до Львова

І хоча чиновники з Києва та області радо укладають договори із містом Лева щодо утилізації львівського сміття, столичним людям, схоже, ця дружба не до вподоби. У Боярці активісти перекрили рух сміттєвозів, таким чином протестуючи проти чужих відходів на своєму, вже і без того переповненому, полігоні.

Громадські активісти у Боярці не пустили на місцеве сміттєзвалище непотріб зі Львова, тож тепер відходи їдуть назад – через всю Україну. Місцеві цілодобово стережуть в’їзд до сміттєзвалища на Київщині, щоб зупинити завезення чужого сміття на переповнений полігон.    

«Цей полігон робили ще тридцять років тому. Планувалося, що його площа буде становити 10 гектарів, сьогодні сміттєзвалище має вже усі 25. Раніше розроблявся план рекультивації цього сміттєзвалища, але голова помінявся і про все забули. Зараз місцеві жителі схвильовані завезенням сміття зі Львова на полігон », – розповідає мешканка с. Крюківщина Людмила Ющенко.

Люди наполягли на тому, що перш ніж автомобілі повезуть свій ароматний вантаж назад до Львова, має бути складений протокол і заява внесена про злочин до ЄРДР. Адже перед тим, які підписувати угоду, держслужбовці не спитали дозволу у самих мешканців Крюківщини, Тарасівки і Боярки. Поліція неохоче але погодилася прийняти звернення.

Селяни кажуть: цього разу вони перемогли, однак сміттєвих подарунків від Садового надалі чекатимуть цілодобово.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: