Столичний військкомат списав із військового обліку понад 20 офіцерів – розслідування

Столичний військкомат списав із військового обліку понад 20 офіцерів – розслідування
Порушення розслідуватимуть як недбале ставлення до військової служби
фото з відкритих джерел

Журналісти стверджують, протягом двох років з військового обліку Печерський ТЦК списав щонайменше 24 офіцерів запасу

У столичному військкоматі понад 20 офіцерів безпідставно списали з військового обліку. Після перевірки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби. Це з'ясували журналісти «Слідства.Інфо».

Так, посилаючись на результати перевірки Військової служби правопорядку (ВСП), журналісти стверджують, що протягом 2022 – 2023 років у Печерському військкоматі з військового обліку списали щонайменше 24 офіцерів запасу. Вони мали звання від молодшого лейтенанта до майора. 

За даними правоохоронців, списання відбувалось із порушеннями процедури, зокрема в особових справах тих, кого визнали непридатними до служби, немає свідоцтва про хворобу. Згідно із цим документом, військово-лікарська комісія і має оформлювати постанову про непридатність.

Порушення розслідуватимуть як недбале ставлення до військової служби, кажуть у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Центрального регіону на запит журналістів. За тією самою статтею розслідуватимуть такі самі порушення і в Голосіївському військкоматі, де також провели перевірку.

Натомість Печерський військкомат відмовилися спілкуватись із журналістами.

«Вважаємо некоректним надавати будь-які коментарі з питань діяльності ВСП під час проведення перевірки та оцінювати її результати», – йдеться у відповіді на запит журналістів, яку підписав начальник ТЦК полковник Калугін.

Нагадаємо, Кабінет міністрів дав право Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки працювати цілодобово під час проведення мобілізації та/або під час дії воєнного стану.

До слова, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Окрім розширення прав, їм буде заборонено публікувати деяку інформацію в інтернеті.

Читайте також: Юнаки, які зараз за кордоном, мають прибути в Україну до 17-річчя й стати на військовий облік – ТЦК

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: