У Києві курсант поліцейської академії врятував людину в метро

У Києві курсант поліцейської академії врятував людину в метро

Боєць надав потерпілому першу допомогу

Першокурсник навчально-наукового інституту № 3 Національної академії внутрішніх справ рядовий поліції Дмитро Грищенко, повертаючись до навчального підрозділу зі Святошинського управління поліції, де проходив ознайомчу практику, на станції метро «Славутич» став свідком раптової втрати свідомості людиною.

Про це інформує прес-служба МВС, повідомляє «Главком».

Оперативно оцінивши ознаки стану потерпілого, молодий поліцейський зрозумів, що в чоловіка гострий епілептичний напад. Курсант не розгубився і з допомогою пасажирів виніс потерпілого на перон станції, поклав його на бік та професійно надав первинну домедичну допомогу, яку зазвичай потребують хворі на епілепсію.

Пізніше до курсанта приєднався сержант поліції з управління Київського метрополітену Іван Прістінський, який ніс службу на станції «Славутич». Правоохоронці спільно забезпечили відповідні умови транспортування хворого, викликали швидку допомогу та передали потерпілого медичним працівникам.

За словами медиків столичної лікарні швидкої медичної допомоги, які прибули на виклик, умілі дії курсанта Дмитра Грищенка врятували потерпілому Ігорю Ушакову життя. Нині стан хворого стабільний, його здоров’ю нічого не загрожує.

Як зазначив начальник Центру підготовки парамедиків НАВС Тарас Жилін, це загальноєвропейська практика – навчати азам домедичної допомоги всі категорії громадян, які професійно займаються наданням сервісних послуг. Мова йде про військовослужбовців, правоохоронців, приватних охоронців, стюардів, провідників та стюардес, водіїв громадського транспорту та навіть екскурсоводів. Одним словом, всіх, хто своїми послугами охоплює більше 10 людей, тобто надає послуги публічного характеру.

В НАВС крім обов’язкових курсів парамедичної допомоги, які курсанти вивчають на першому курсі, започаткована програма проведення занять з екстреної медичної допомоги для працівників всіх державних та приватних структур, які професійно надають публічні послуги громадянам. Мета при цьому одна: чим більше фахівців буде вміти надати первинну домедичну допомогу, тим безпечніше буде нам всім.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: