Забудовникам незаконно віддали землю під Києвом із унікальною печерою

Забудовникам незаконно віддали землю під Києвом із унікальною печерою

Єдина в Київській області печера Геонавт може буде знищена забудовою

фото з відкритих джерел

Територію двох майбутніх заказників на Київщині незаконно віддали під забудову

«Чорні реєстратори» незаконно віддали під забудову територію майбутніх заказників «Печера Геонавт» площею 8 га та «Ірпінський затишок» площею 15 га, які створює Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ). Про це повідомляє центр на своїй сторінці у Facebook.

«Печера «Геонавт», що знаходиться на землях Київського лісгоспу (Козинське лісництво) під Обуховом, незаконно, без згоди самого лісгоспу, передана під котеджну забудову. Печера «Геонавт» – єдина у Київській області печера природного походження. Її довжина – близько 60 метрів. У разі будівництва тут котеджів її буде знищено», – йдеться в повідомленні Київського еколого-культурного центру.

Те ж сталося і з територією майбутнього заказника «Ірпінський затишок» у місті Ірпінь, де ділянка соснового лісу, що знаходиться на землях Київського лісгоспу (Ірпінське лісництво), також без згоди лісгоспу незаконно передана під будівництво багатоповерхових будинків.

Київський еколого-культурний центр зазначає, що це – не єдині випадки. Минулого року «чорні реєстратори» незаконно відібрали у Фастівського лісгоспу територію лісового заказника загальнодержавного значення «Урочище Унава» площею близько 700 га та передали приватній фірмі під забудову та продаж землі. Крім цього, «чорні реєстратори» незаконно відібрали у того ж Фастівського лісгоспу ще близько 200 га лісів і передали тій же приватній фірмі під продаж землі та забудову. Київський еколого-культурний центр подав позов до суду.

Минулого літа «чорні реєстратори» незаконно передали право користування землею в заказнику «Троєщинські луки» площею близько 200 га під забудову багатоповерхівками. Зараз на захист заказника «Троєщинські луки» Київська міськрада та КЕКЦ ведуть судові розгляди одразу у трьох судах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: