В Омані побудують найбільший завод з виробництва зеленого водню

В Омані побудують найбільший завод з виробництва зеленого водню

Підписання водневої угоди між Бельгією та Оманом

 

Фото: industryprojectstechnology.com

Передбачається, що підприємство буде постачати екологічно чисте паливо державам ЄС

Бельгійська компанія DEME Concessions, що спеціалізується на будівництві офшорних вітряних електростанцій, і OQ Alternative Energy, підрозділ Національної нафтової компанії Омана OQ, планують будівництво електролізного заводу потужністю 250-500 МВт - одного з найбільших в світі, - повідомляють Elektrovesti.

Нове підприємство буде розміщено в особливій економічній зоні в Дукме, портовому місті на березі Аравійського моря. Проект Hyport Duqm Green Hydrogen займеться виробництвом зеленого водню і зеленого аміаку за допомогою електроенергії, виробленої вітровими і сонячними електростанціями Оману.

Водневий проект, спрямований на стимулювання інвестицій в поновлювані й альтернативні джерела енергії, сприяє досягненню цілей, передбачених державною стратегією Oman Vision 2040.

«Hyport Duqm Green Hydrogen внесе значний вклад в декарбонізацію промисловості Оману, а також забезпечить екологічно чистим воднем і аміаком Європу», - заявила DEME Concessions.

«Оман наділений сонячними і вітровими ресурсами, їх потенціал є одним з кращих в світі. OQ прагне максимально використовувати дані ресурси, і наше застосування цих поновлюваних джерел тільки починається», - сказав генеральний директор OQ Alternative Energy Салім Аль Хутали.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: