10 поранених українських воїнів візьмуть участь у Вашингтонському марафоні

10 поранених українських воїнів візьмуть участь у Вашингтонському марафоні
Зустріч українських військових у Вашингтоні
Фото: Укрінформ

За словами учасників забігу, своєю участю вони хочуть довести, що після АТО вони й надалі готові відстоювати честь України

10 українських воїнів, які отримали поранення в АТО і зараз проходять реабілітацію, прибули до Вашингтона для забігів на 10 км і марафонську дистанцію – 42 км 195 м, які відбудуться в американській столиці в неділю.

Команду воїнів зустріли в аеропорту представники української громади, посольства України в США та інші люди, небайдужі до подій в Україні, повідомляє «Укрінформ».

«22 жовтня наша команда планує вийти на марафон. Троє учасників бігтимуть 42 км, один із них долатиме дистанцію на адаптованому триколісному велосипеді. Ще семеро хлопців бігтимуть 10 км», - розповів у уповноважений президента України з питань реабілітації поранених учасників АТО Вадим Свириденко, який також долатиме 10-кілометрову дистанцію.

За його словами, всі хлопці мали поранення різного ступеню тяжкості, «але всі тренувалися й готові на сьогодні як фізично, так і морально».

Він також висловив сподівання на «непогані результати на забігах».

Один із учасників забігу на 42 км, нацгвардієць Олександр Маланич розповів агентству, що вперше долатиме марафон, хоча раніше бігав на 20 і 30 км під час тренувань. Він отримав осколкове поранення в АТО в районі села Закотне, після цього пройшов лікування, курс реабілітації та був відібраний для забігу.

На запитання, з яким настроєм він прибув до Вашингтона, Маланич відповів: «З найкращим!» Він зізнався, що з дитинства мріяв побувати в Америці, й нарешті його мрія здійснилася.

За словами самих учасників забігу, своєю участю вони хочуть довести, що після АТО вони й надалі готові відстоювати честь України, тепер на міжнародних спортивних майданчиках. Крім того, це приклад і для інших поранених, який свідчить, чого насправді можна досягти завдяки своїм внутрішнім силам і бажанню.

Нагадаємо, наприкінці вересня на змаганнях «Ігри Нескорених» у Торонто українська збірна здобула 14 нагород.

У змаганнях «Ігри Нескорених» брали участь військовослужбовці та ветерани з інвалідністю, яку дістали під час виконання службових обов'язків.

«Главком» знайомив, хто з «нескорених» українців виборов медалі у Канаді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: