150 засуджених українців перевели з окупованого Криму до російських в’язниць

150 засуджених українців перевели з окупованого Криму до російських в’язниць

За даними експертів, засуджених українців, яких з анексованого півострова перевезли у тюрми РФ, вже більше 2 тисяч осіб

Із анексованого Криму відбувати покарання у російських колоніях відправили 150 громадян України. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.
«Відомо про приблизно 150 громадян України, які були засуджені у Криму й переведені для відбування покарання на територію Росії», – йдеться у повідомленні.
Раніше в організації «Євромайдан-SOS» повідомляли, що ув’язнених, які на момент анексії Криму відбували покарання у тюрмах на території півострова, перевозять до місць позбавлення волі в Росії. За їхніми даними, таких уже 2 тисячі 200 людей.
Після анексії Криму Росією Київ звернувся до Москви з вимогою передати Україні осіб, які були засуджені вироками українських судів і відбували покарання на території Криму чи Севастополя, однак тодішній російський омбудсмен Елла Памфілова відповіла, що це можливо тільки відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб. Ця конвенція передбачає переміщення засуджених із території однієї держави на територію іншої. Таким чином, Україна не може використовувати її щодо людей, які перебувають в окупованому Криму, оскільки півострів залишається українською територією згідно з міжнародним правом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: