26 липня Комісія прокурорів вирішить, чи звільняти Холодницького

26 липня Комісія прокурорів вирішить, чи звільняти Холодницького
Антикорупційний прокурор Назар Холодницький

Напередодні Холодницький спростував інформацію про рішення дисциплінарної комісії у справі щодо нього

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів на засіданні 26 липня розгляне справу щодо можливого звільнення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це йдеться у порядку денному на сайті КДКП.

«Розгляд висновку про наявність дисциплінарного проступку прокурора Генеральної прокуратури України (Холодницького — ред.) за дисциплінарними скаргами Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та Директора Національного антикорупційного бюро України Ситника А.С. Доповідач — член Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Ковальчук О.М.», — йдеться у повідомленні комісії.

Також у комісії спростували поширену раніше у ЗМІ інформацію, начебто у висновку комісії прокурорів доповідач у дисциплінарній справі щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького рекомендує накласти на нього догану та не звільняти.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що КДКП винесла свої рекомендації щодо справи стосовно Холодницького; у висновку рекомендується накласти на нього догану, але не звільняти.

Як повідомлялось, 20 березня на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора прослуховувало НАБУ зі згоди генерального прокурора.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що під час прослуховування кабінету Холодницкого вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в записах, зроблених у кабінеті керівника САП Назара Холодницкого, не виявлено підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності, але зафіксовано дисциплінарне порушення в роботі.

31 травня прокурори ще на місяць продовжили розгляд скарги проти Холодницького.

Читайте також матеріали «Главкома»

Акваріумгейт. Як топлять Холодницького

Антикорупційний Камеді Клаб. Як Холодницький та Ситник повеселили депутатів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: